Dit is een artikel uit het NRC-archief
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Media

Keukenhof bereidt nieuw seizoen voor

Keukenhof bereidt nieuw seizoen voor Lisse, 20 okt. Tuinlieden prepareren de Keukenhof op het seizoen 2009. Met zo’n dertig man stoppen ze dezer dagen 7 miljoen bloembollen in de grond, allemaal met de hand. Het planten moet voor Kerstmis klaar zijn. Daarna zet de vorst het groeiproces in gang waardoor de bol ontkiemt. De Keukenhof ontving vorig jaar 833.000 bezoekers, van wie 70 procent buitenlanders. Daarmee is het park in Lisse de drukst bezochte toeristische tuin van Nederland, hoewel de attractie slechts twee maanden per jaar open is voor publiek. Volgend jaar is dat van 19 maart tot en met 21 mei. Dan staan 3.500 soorten bolgewassen in bloei, waaronder 1.200 tulpenvariëteiten. Foto NRC Handelsblad, Maurice Boyer Planten van bloemenbollen in de Keukenhof in Lisse Foto NRC H'Blad Maurice Boyer 20-10-2008 bollen poten
Keukenhof bereidt nieuw seizoen voor Lisse, 20 okt. Tuinlieden prepareren de Keukenhof op het seizoen 2009. Met zo’n dertig man stoppen ze dezer dagen 7 miljoen bloembollen in de grond, allemaal met de hand. Het planten moet voor Kerstmis klaar zijn. Daarna zet de vorst het groeiproces in gang waardoor de bol ontkiemt. De Keukenhof ontving vorig jaar 833.000 bezoekers, van wie 70 procent buitenlanders. Daarmee is het park in Lisse de drukst bezochte toeristische tuin van Nederland, hoewel de attractie slechts twee maanden per jaar open is voor publiek. Volgend jaar is dat van 19 maart tot en met 21 mei. Dan staan 3.500 soorten bolgewassen in bloei, waaronder 1.200 tulpenvariëteiten. Foto NRC Handelsblad, Maurice Boyer Planten van bloemenbollen in de Keukenhof in Lisse Foto NRC H'Blad Maurice Boyer 20-10-2008 bollen poten Boyer, Maurice