Dit is een artikel uit het NRC-archief
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Cultuur

Film van de dag

.(Gore Verbinski, 2006, VS) Johnny Depp als de flamboyante piraat Jack Sparrow (r) in Pirates of the Caribbean: Dead Man’s Chest. Pictured L-R: James Norrington (JACK DAVENPORT), Will Turner (ORLANDO BLOOM), and Captain Jack Sparrow (JOHNNY DEPP) in a scene from PIRATES OF THE CARIBBEAN: DEAD MAN'S CHEST. Johnny Depp, Orlando Bloom and Keira Knightley reunite in Walt Disney Pictures', in association with Jerry Bruckheimer Films, PIRATES OF THE CARIBBEAN: DEAD MAN'S CHEST, an all new epic tale chronicling the further mis-adventures of Captain Jack Sparrow. Produced by Jerry Bruckheimer and directed by Gore Verbinski from a screenplay written by Ted Elliott & Terry Rossio, Captain Jack sets sail on an all new adventure - filled with more intrigue, more spectacular special effects and more comedy - 2006. APPROVED FOR PRINT USE ONLY - MAGAZINES & NEWSPAPERS. NOT APPROVED FOR INTERNET USE.
.(Gore Verbinski, 2006, VS) Johnny Depp als de flamboyante piraat Jack Sparrow (r) in Pirates of the Caribbean: Dead Man’s Chest. Pictured L-R: James Norrington (JACK DAVENPORT), Will Turner (ORLANDO BLOOM), and Captain Jack Sparrow (JOHNNY DEPP) in a scene from PIRATES OF THE CARIBBEAN: DEAD MAN'S CHEST. Johnny Depp, Orlando Bloom and Keira Knightley reunite in Walt Disney Pictures', in association with Jerry Bruckheimer Films, PIRATES OF THE CARIBBEAN: DEAD MAN'S CHEST, an all new epic tale chronicling the further mis-adventures of Captain Jack Sparrow. Produced by Jerry Bruckheimer and directed by Gore Verbinski from a screenplay written by Ted Elliott & Terry Rossio, Captain Jack sets sail on an all new adventure - filled with more intrigue, more spectacular special effects and more comedy - 2006. APPROVED FOR PRINT USE ONLY - MAGAZINES & NEWSPAPERS. NOT APPROVED FOR INTERNET USE. Mountain, Peter

Pirates of the Caribbean: Dead Man’s Chest. Net nadat Johnny Depp via een Nederlandse internetenquête was uitgeroepen tot beste acteur aller tijden werd bekend dat hij het hoogste voorschot ooit in de filmgeschiedenis ontvangt voor de vierde, nog op te nemen Pirates of the Caribbean-film. Depp toucheert om en nabij 40 miljoen dollar voor zijn rol van de flamboyante zeerover Jack Sparrow, door hem gemodelleerd naar Rolling Stones-gitarist KeithRichards. In deel 2 van de trilogie blijkt Sparrow een bloedschuld te hebben bij de kapitein van de Vliegende Hollander. Voor Pirates of the Caribbean: Dead Man’s Chest kom je ogen en oren tekort. Het werkelijke avontuur is de virtuoze manier waarop al deze invallen, grappen en stunts bij elkaar worden gehouden. De film bevat een uitgebalanceerde dosis beelden en prikkels.(Gore Verbinski, 2006, VS), SBS6, 20.30-23.20u.André Waardenburg