Dit is een artikel uit het NRC-archief
Bekijk hele krant

Drugs

Eminem kondigt nieuw album aan

Rotterdam. De Amerikaanse rapper Eminem komt met een nieuw album, Relapse. Dat meldde hij tijdens de presentatie van zijn nieuwe, autobiografische boek The Way I Am. De presentatie werd uitgezonden op zijn eigen radiostation Shade 45. In het programma liet hij een nieuw nummer horen I need a relapse. Eminem meldde eveneens dat Dr. Dre het grootste deel van het album heeft geproduceerd. Verwacht wordt dat het nieuwe album eind dit jaar verschijnt, vermoedelijk gelijktijdig met dat van 50 Cent en Dr. Dre. Als Relapse verschijnt is het het eerste album van Eminem sinds Encore uit 2004. Eminem bracht drie jaar geleden zijn laatste single uit. Hij zegde een Europese tour af wegens oververmoeidheid en liet zich in een kliniek opnemen om zich aan zijn verslaving aan slaaptabletten te laten behandelen.