Dit is een artikel uit het NRC-archief
Bekijk hele krant

Politie, recht en criminaliteit

Een nieuwe metro

Een nieuwe metro New Delhi. Bouwvakkers in de Indiase hoofdstad New Delhi takelden gisteren zware betonnen platen omhoog voor een brug die bij een nieuwe metrolijn gaat horen. De kraan waarmee de platen omhoog werden getakeld, kantelde en nam de brug mee in zijn val. Stukken beton en zware stalen buizen vielen naar beneden. Verschillende auto’s kwamen onder de brokstukken terecht. Daardoor kwamen een bouwvakker en een buschauffeur om het leven en raakten elf mensen volgens de lokale politie gewond. Een verslaggever van de BBC die in de buurt was, noemde het een wonder dat er niet meer slachtoffers zijn gevallen. De brug staat in Shakarpur, een drukke buurt in het oosten van New Delhi. Het ongeluk gebeurde zondagochtend vroeg, toen er weinig mensen op straat waren. Een woordvoerder van New Delhi Metro kondigde een onderzoek naar het ongeluk aan. De families van de overledenen krijgen een schadevergoeding van 7.500 euro, zo zei hij. De metro van New Delhi werd zes jaar geleden geopend en wordt sindsdien met nieuwe lijnen uitgebreid. Het moet het paradepaardje van de Indiase hoofdstad worden. New Delhi staat nu vooral bekend om de files. Foto AP A damaged under-construction bridge is seen at a metro rail construction site, in New Delhi, India, Sunday, Oct. 19, 2008. One person is feared dead and over 10 others injured. (AP Photo)
Een nieuwe metro New Delhi. Bouwvakkers in de Indiase hoofdstad New Delhi takelden gisteren zware betonnen platen omhoog voor een brug die bij een nieuwe metrolijn gaat horen. De kraan waarmee de platen omhoog werden getakeld, kantelde en nam de brug mee in zijn val. Stukken beton en zware stalen buizen vielen naar beneden. Verschillende auto’s kwamen onder de brokstukken terecht. Daardoor kwamen een bouwvakker en een buschauffeur om het leven en raakten elf mensen volgens de lokale politie gewond. Een verslaggever van de BBC die in de buurt was, noemde het een wonder dat er niet meer slachtoffers zijn gevallen. De brug staat in Shakarpur, een drukke buurt in het oosten van New Delhi. Het ongeluk gebeurde zondagochtend vroeg, toen er weinig mensen op straat waren. Een woordvoerder van New Delhi Metro kondigde een onderzoek naar het ongeluk aan. De families van de overledenen krijgen een schadevergoeding van 7.500 euro, zo zei hij. De metro van New Delhi werd zes jaar geleden geopend en wordt sindsdien met nieuwe lijnen uitgebreid. Het moet het paradepaardje van de Indiase hoofdstad worden. New Delhi staat nu vooral bekend om de files. Foto AP A damaged under-construction bridge is seen at a metro rail construction site, in New Delhi, India, Sunday, Oct. 19, 2008. One person is feared dead and over 10 others injured. (AP Photo) Associated Press

Bouwvakkers in de Indiase hoofdstad New Delhi takelden gisteren zware betonnen platen omhoog voor een brug die bij een nieuwe metrolijn gaat horen. De kraan waarmee de platen omhoog werden getakeld, kantelde en nam de brug mee in zijn val. Stukken beton en zware stalen buizen vielen naar beneden.

Verschillende auto’s kwamen onder de brokstukken terecht. Daardoor kwamen een bouwvakker en een buschauffeur om het leven en raakten elf mensen volgens de lokale politie gewond.

Een verslaggever van de BBC die in de buurt was, noemde het een wonder dat er niet meer slachtoffers zijn gevallen. De brug staat in Shakarpur, een drukke buurt in het oosten van New Delhi. Het ongeluk gebeurde zondagochtend vroeg, toen er weinig mensen op straat waren.

Een woordvoerder van New Delhi Metro kondigde een onderzoek naar het ongeluk aan. De families van de overledenen krijgen een schadevergoeding van 7.500 euro, zo zei hij.

De metro van New Delhi werd zes jaar geleden geopend en wordt sindsdien met nieuwe lijnen uitgebreid. Het moet het paradepaardje van de Indiase hoofdstad worden. New Delhi staat nu vooral bekend om de files.