Dit is een artikel uit het NRC-archief
Bekijk hele krant

Cultuur

4 ouder worden

4 ouder worden Zeventien jaar in een filmpje Bekijk het filmpje via nrcnext.nl/ouderworden Vraag je jezelf ook weleens af hoe je er later uit zult zien? Slecht nieuws: dit filmpje gaat daar niks over vertellen, het laat wel zien hoe het uiterlijk door de jaren heen kan veranderen. Zeventien jaar geleden begon Dan Hanna elke dag twee foto’s van zijn hoofd te maken. Het resultaat verwerkte hij in een filmpje: dan is zijn haar lang, plotseling weer kort, snor en sik verschijnen en verdwijnen, een bril doet zijn intrede en het haar op zijn kruin wordt langzaam dunner. ‘Noah’ kwam in 2006 al met een filmpje waarin fotomateriaal van zes jaar is samengebracht. Het trucje is geparodieerd door The Simpsons, zo zie je hoe Homer 39 jaar ouder is geworden. Maar vergeleken met de YouTubefilmpjes, steken die van Hanna er qua tijdsduur en kwaliteit ver bovenuit. En hij gaat door, dit is slechts een tijdelijke versie. (D-JZ) Met bijdragen van Viola Lindner, Marten Mantel, Irene de Vette en Dirk-Jan Zom De laatste foto, voorlopig dan
4 ouder worden Zeventien jaar in een filmpje Bekijk het filmpje via nrcnext.nl/ouderworden Vraag je jezelf ook weleens af hoe je er later uit zult zien? Slecht nieuws: dit filmpje gaat daar niks over vertellen, het laat wel zien hoe het uiterlijk door de jaren heen kan veranderen. Zeventien jaar geleden begon Dan Hanna elke dag twee foto’s van zijn hoofd te maken. Het resultaat verwerkte hij in een filmpje: dan is zijn haar lang, plotseling weer kort, snor en sik verschijnen en verdwijnen, een bril doet zijn intrede en het haar op zijn kruin wordt langzaam dunner. ‘Noah’ kwam in 2006 al met een filmpje waarin fotomateriaal van zes jaar is samengebracht. Het trucje is geparodieerd door The Simpsons, zo zie je hoe Homer 39 jaar ouder is geworden. Maar vergeleken met de YouTubefilmpjes, steken die van Hanna er qua tijdsduur en kwaliteit ver bovenuit. En hij gaat door, dit is slechts een tijdelijke versie. (D-JZ) Met bijdragen van Viola Lindner, Marten Mantel, Irene de Vette en Dirk-Jan Zom De laatste foto, voorlopig dan

Zeventien jaar in een filmpje

Bekijk het filmpje via nrcnext.nl/ouderworden

Vraag je jezelf ook weleens af hoe je er later uit zult zien? Slecht nieuws: dit filmpje gaat daar niks over vertellen, het laat wel zien hoe het uiterlijk door de jaren heen kan veranderen. Zeventien jaar geleden begon Dan Hanna elke dag twee foto’s van zijn hoofd te maken. Het resultaat verwerkte hij in een filmpje: dan is zijn haar lang, plotseling weer kort, snor en sik verschijnen en verdwijnen, een bril doet zijn intrede en het haar op zijn kruin wordt langzaam dunner. ‘Noah’ kwam in 2006 al met een filmpje waarin fotomateriaal van zes jaar is samengebracht. Het trucje is geparodieerd door The Simpsons, zo zie je hoe Homer 39 jaar ouder is geworden. Maar vergeleken met de YouTubefilmpjes, steken die van Hanna er qua tijdsduur en kwaliteit ver bovenuit. En hij gaat door, dit is slechts een tijdelijke versie. (D-JZ)

Met bijdragen van Viola Lindner, Marten Mantel, Irene de Vette en Dirk-Jan Zom