Dit is een artikel uit het NRC-archief
Bekijk hele krant

Cultuur

4 film

4 film The Mourning Forest www.nrcnext.nl/bioscoopagenda ‘Het komt goed’ naar ‘het is goed’, tussen die twee zinnen speelt The Mourning Forest zich af. De iele verzorgster Machiko, getraumatiseerd door de verdrinking van haar zoontje, volgt de dementerende, maar sterke Shigeki als die uit het verzorgingshuis vlucht. Shigeki zoekt het graf van zijn 33 jaar geleden overleden echtgenote, en Machiko doet hem aan haar denken. Verdwaald in een gigantisch oerbos troosten de twee elkaar, meestal woordloos. De film imponeert met stille, tedere scènes vol natuurlyriek. Regie: Naomi Kawase, Jap/Fr, 2007. Met stille, tedere scènes
4 film The Mourning Forest www.nrcnext.nl/bioscoopagenda ‘Het komt goed’ naar ‘het is goed’, tussen die twee zinnen speelt The Mourning Forest zich af. De iele verzorgster Machiko, getraumatiseerd door de verdrinking van haar zoontje, volgt de dementerende, maar sterke Shigeki als die uit het verzorgingshuis vlucht. Shigeki zoekt het graf van zijn 33 jaar geleden overleden echtgenote, en Machiko doet hem aan haar denken. Verdwaald in een gigantisch oerbos troosten de twee elkaar, meestal woordloos. De film imponeert met stille, tedere scènes vol natuurlyriek. Regie: Naomi Kawase, Jap/Fr, 2007. Met stille, tedere scènes

The Mourning Forest

www.nrcnext.nl/bioscoopagenda

‘Het komt goed’ naar ‘het is goed’, tussen die twee zinnen speelt The Mourning Forest zich af. De iele verzorgster Machiko, getraumatiseerd door de verdrinking van haar zoontje, volgt de dementerende, maar sterke Shigeki als die uit het verzorgingshuis vlucht. Shigeki zoekt het graf van zijn 33 jaar geleden overleden echtgenote, en Machiko doet hem aan haar denken. Verdwaald in een gigantisch oerbos troosten de twee elkaar, meestal woordloos. De film imponeert met stille, tedere scènes vol natuurlyriek. Regie: Naomi Kawase, Jap/Fr, 2007.