Dit is een artikel uit het NRC-archief
Bekijk hele krant

Bouw

2 groeien

paddestoelen 5 muziek Motorpsycho Rotterdam: Watt. Aanvang: 20.30u. Vvk: www.watt-rotterdam.nl Vanavond treedt de Noorse rockband Motorpsycho op in het Rotterdamse poppodium WATT. Hun muziek van kan worden omschreven als psychedelische rock, met uit heavy metal, jazz, rock en pop afkomstige elementen. Het drietal debuteerde in 1991 met het heavy metal-album Lobotomizer. Vanaf het album Let Them Eat Cake (2000) koos Motorpsycho voor een meer tegen de pop en jazz aanleunende sound. De laatste cd Little Lucid Moments (2008) bevat slechts vier nummers van epische lengte in psychedelische rockstijl. Noorse rock Tips voor Vanavond uit? Mail naar nextagenda@nrc.nl
paddestoelen 5 muziek Motorpsycho Rotterdam: Watt. Aanvang: 20.30u. Vvk: www.watt-rotterdam.nl Vanavond treedt de Noorse rockband Motorpsycho op in het Rotterdamse poppodium WATT. Hun muziek van kan worden omschreven als psychedelische rock, met uit heavy metal, jazz, rock en pop afkomstige elementen. Het drietal debuteerde in 1991 met het heavy metal-album Lobotomizer. Vanaf het album Let Them Eat Cake (2000) koos Motorpsycho voor een meer tegen de pop en jazz aanleunende sound. De laatste cd Little Lucid Moments (2008) bevat slechts vier nummers van epische lengte in psychedelische rockstijl. Noorse rock Tips voor Vanavond uit? Mail naar nextagenda@nrc.nl

Paddestoelen oogsten

www.casaforesta.nl. Pakket 12,50 of 15 euro, excl. verzendkosten

Paddestoelen plukken is helemaal herfst. Maar ook moeilijk want voor je het weet, pluk je iets giftigs. Beter en veiliger (en makkelijk, maar wel weer minder herfstig, want je hoeft er niet voor naar het bos) is de thuiskweek. En dan niet de paddestoelen die gratis in de badkamer groeien als je een paar weken niet sopt, nee: chique paddestoelen, direct klaar voor een culinaire toewijding. Bij Casa Foresta koop je een groeibaal; zaagsel met al toegevoegde schimmels. Dagelijks een beetje benevelen met de plantenspuit en je opbrengst is een pond shiitake, of oesterzwammen (gele (zie foto), grijze, of koningszwammen). Volgens de producent ziet het er ook nog mooi uit en „brengt het de aardse geuren van het bos bij u thuis”. Een eetbaar herfststukje, zeg maar. Blijf lekker binnen en haal die herfst in huis. (VL)