Beste Nederlandse speelfilm

Beste Nederlandse speelfilm (Presentatie Twan Huys) Ned.2, 22.50-23.30u. Overzicht van de films uit de online verkiezing ‘De beste Nederlandse speelfilm aller tijden’. De vorige verkiezing in 1999 won Turks Fruit. Uitslag volgende week. Aansluitend wordt de Nederlandse film De Aanslag uitgezonden (23.20-1.45u). De verfilming uit 1986 van Harry Mulisch’ boek leverde regisseur Fons Rademakers een Oscar op. Na een aanslag door het verzet wordt de familie van een jongen weggevoerd. Jaren later ontdekt hij de ware toedracht. Twan Huys FOTO: NPS
Beste Nederlandse speelfilm (Presentatie Twan Huys) Ned.2, 22.50-23.30u. Overzicht van de films uit de online verkiezing ‘De beste Nederlandse speelfilm aller tijden’. De vorige verkiezing in 1999 won Turks Fruit. Uitslag volgende week. Aansluitend wordt de Nederlandse film De Aanslag uitgezonden (23.20-1.45u). De verfilming uit 1986 van Harry Mulisch’ boek leverde regisseur Fons Rademakers een Oscar op. Na een aanslag door het verzet wordt de familie van een jongen weggevoerd. Jaren later ontdekt hij de ware toedracht. Twan Huys FOTO: NPS Ark, Danielle van;NPS

(Presentatie Twan Huys)Ned.2, 22.50-23.30u.

Overzicht van de films uit de online verkiezing ‘De beste Nederlandse speelfilm aller tijden’. De vorige verkiezing in 1999 won Turks Fruit. Uitslag volgende week. Aansluitend wordt de Nederlandse film De Aanslag uitgezonden (23.20-1.45u). De verfilming uit 1986 van Harry Mulisch’ boek leverde regisseur Fons Rademakers een Oscar op. Na een aanslag door het verzet wordt de familie van een jongen weggevoerd. Jaren later ontdekt hij de ware toedracht.