Radio Voorkeur

Kunststof. Kunstenaar Simon Posthuma, die ooit een duo vormde met Marijke Koger en lid is van de designgroep The Fool – populair in swinging London en hip Los Angeles – is terug in Nederland. Hij schreef het boek A Fool Such As I. Ned.1, 19.04-20.00u.

De Avonden. Gesprek met journalist Will Tinnemans en fotograaf Jan Banning over het boek Alledaagse macht. Een ontdekkingsreis langs ambtelijke werelden. Het boek gaat over de ergernissen en ervaringen, maar vooral over de ijverige onverstoorbaarheid waarmee tientallen miljoenen ambtenaren wereldwijd de staatsmachinerieën draaiende houden. Jazzsaxofonist Benjamin Herman, voorman van de New Cool Collective, vertelt over een opmerkelijk moment waarop alles even tegen zat. De Belgische kunstenaar Lawrence Malstaf vertelt over de Witteveen+Bos-prijs waarmee hij werd onderscheiden. Radio 6, 20.02-22.00u.

Casa Luna. Gesprek met Roderik van Grieken, directeur van het Nederlands Debat Instituut, dat tien jaar bestaat. Hij vertelt hoe de debatcultuur is veranderd en geeft voorbeelden van de beste en slechtste debaters in Nederland en Amerika. Radio 1, 0.02-0.45u.