op nrcnext.nl

Na twee weken conventies

Met de conventies achter de rug zijn McCain en Obama klaar voor de laatste twee maanden van de campagne. McCain staat er sterker voor dan de Democraten lange tijd voor mogelijk hielden. De strijd om het Witte Huis is een nek-aan-nekrace geworden. In NRC Handelsblad van afgelopen zaterdag stond een artikel van correspondent Tom-Jan Meeus. Daarin schrijft hij wat de belangrijke punten van de komende twee maanden worden.

Lees het stuk van Meeus: nrcnext.nl/internationaal

Geldblog

Een vermogen kwijtraken aan een oplichter is traumatisch, maar het is onverteerbaar als je mogelijke bedrieger van jouw geld in een Porsche 911 GT2 door Zuid-Europa scheurt, schrijft econome Erica Verdegaal op haar weblog. Dus, adviseert ze, mijd beleggingen die meer dan 50.000 euro vergen. Daarop houdt de Autoriteit Financiële Markten (AFM) namelijk geen toezicht.

Erica Verdegaal blogt vier keer per week over geldzaken via nrcnext.nl/erica

Mijn werk

nrc.next beantwoordt twee keer per week een vraag over werk op nrcnext.nl. Vragen zoals: Kan ik zelf een headhunter bellen? Hoe ontloop ik een borrel van mijn werk? En hoe ziet een goed cv eruit? Zelf een vraag stellen kan door een mail te sturen naar werk@nrc.nl.

Lees de antwoorden op deze en meer vragen via nrcnext.nl/mijnwerk

Drie-vier-vijf

Elke week staat op nrcnext.nl een nieuwe 3-4-5-puzzel van Studio Steenhuis. We zoeken woorden van drie, vier of vijf letters die in combinatie met elkaar weer langere woorden vormen. Opgaven uit de puzzel van vandaag:

‘Blaasinstrument’ (5 letters)

‘Stormloop’ (3 letters)

‘Webdraden’ (3 letters)

En de langere woorden:

‘Legt alleen examens af’

‘Luister dan!’

‘Uittrekken’

Ook van Studio Steenhuis, de kruiswoordpuzzel Minikruiser.

Klik op het puzzelstukje onderaan op nrcnext.nl