Internet Weblog van de dag

Campagneleider Steve Schmidt ==== With a cutout of Republican presidential candidate Sen. John McCain, R-Ariz. at left, McCain adviser Steve Schmidt comes to the back of the airplane to speak to reporters on board the Straight Talk Air campaign charter airplane, Monday, Aug. 25, 2008. (AP Photo/Mary Altaffer)
Campagneleider Steve Schmidt ==== With a cutout of Republican presidential candidate Sen. John McCain, R-Ariz. at left, McCain adviser Steve Schmidt comes to the back of the airplane to speak to reporters on board the Straight Talk Air campaign charter airplane, Monday, Aug. 25, 2008. (AP Photo/Mary Altaffer) Associated Press

Obama verliest greep. Op De Race van 2008 blogt Tom-Jan Meeus over de aanloop naar de Amerikaanse presidentsverkiezingen: „Sinds Steve Schmidt, leerling van Karl Rove, de leiding van McCains campagne overnam heeft het team van Obama zijn greep op de nieuwscyclus verloren. [...] Er zijn legio voorbeelden waarin Republikeinen posities van Obama onjuist voorstellen. Maar meestal slaagt alleen McCain erin de media te interesseren voor fouten van zijn opponent. Obama heeft er moeite mee. Hij is nerveus en aarzelend. Het leidde er gisteren toe dat hij zichzelf moslim noemde; een verspreking die hem zeker zal achtervolgen: kortom, het ligt niet alléén aan de Republikeinse conventie dat Obama in de laatste peilingen ruim achterstaat op McCain. Nu is in dat overzicht de Bounce van de conventie inbegrepen, en het is onduidelijk wat daarvan overblijft. Peilingen eind deze week geven vermoedelijk een antwoord. Andere zorgelijke ontwikkelingen voor Obama: Hillary die er voorlopig niet voor blijkt te voelen Sarah Palin te attaqueren. De financiële relaties van Joe Biden die niet in overeenstemming zijn met Obama’s beleidsprogramma. Een vooraanstaande Democraat die signaleert dat Obama/Biden zich geen raad weten met Palin. Intussen groeit bij de media de irritatie over de manier waarop ze worden aangevallen door Republikeinen .”Lees verder en bekijk de links: nrc.nl/race08