‘Iedereen mankeert wat, dat schept een band’

Kenny van Weeghel, 27 Sport: Atletiek (wheelen, 100, 200 en 400 meter)„Toen we een paar dagen geleden naar Peking reden zag ik een informatiebord langs de kant van de snelweg: ‘Paralympisch dorp 20 kilometer’. Dat gaf mij een heel blij gevoel. ‘Zie je’, dacht ik, ‘die Chinezen nemen dit gebeuren echt serieus.’ Het zijn details, maar toch toont het aan hoe professioneel de gehandicaptensport is. Toen ik acht jaar geleden in Sydney meedeed zag ik geen paralympische logo’s op het vliegveld. En denk maar niet dat de kaartjes voor de finale van de 200 meter vrij toen waren uitverkocht, zoals nu.Mijn drie medailles in Athene – een gouden op de 400 meter, een zilveren op de 200 meter en een bronzen op de 100 meter – maakten meer los dan ik vooraf had gedacht. Ik kreeg tientallen sms’jes, sommige sportbladen drukten mijn foto groot af en ik kreeg een rijtoer door Den Haag.Of ik mijn prestatie van vier jaar geleden kan verbeteren weet ik niet. Maar ik verwacht veel van mijn nieuwe rolstoel: die is lekker licht en stijf. En ik kan er veel beter in schuiven dan in het oude model.” Foto NOC*NSF
Kenny van Weeghel, 27 Sport: Atletiek (wheelen, 100, 200 en 400 meter)„Toen we een paar dagen geleden naar Peking reden zag ik een informatiebord langs de kant van de snelweg: ‘Paralympisch dorp 20 kilometer’. Dat gaf mij een heel blij gevoel. ‘Zie je’, dacht ik, ‘die Chinezen nemen dit gebeuren echt serieus.’ Het zijn details, maar toch toont het aan hoe professioneel de gehandicaptensport is. Toen ik acht jaar geleden in Sydney meedeed zag ik geen paralympische logo’s op het vliegveld. En denk maar niet dat de kaartjes voor de finale van de 200 meter vrij toen waren uitverkocht, zoals nu.Mijn drie medailles in Athene – een gouden op de 400 meter, een zilveren op de 200 meter en een bronzen op de 100 meter – maakten meer los dan ik vooraf had gedacht. Ik kreeg tientallen sms’jes, sommige sportbladen drukten mijn foto groot af en ik kreeg een rijtoer door Den Haag.Of ik mijn prestatie van vier jaar geleden kan verbeteren weet ik niet. Maar ik verwacht veel van mijn nieuwe rolstoel: die is lekker licht en stijf. En ik kan er veel beter in schuiven dan in het oude model.” Foto NOC*NSF