Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Cultuur

Werking van kleuren

Werking van kleuren Enschede De werken van Ine Vermee zijn etappes in een onderzoek naar de werking en eigenschappen van kleuren: zelfstandig gebruikt, maar ook in hun onderlinge relaties. Wat is het witste wit, het zwartste zwart, het koelste of warmste grijs? Wat is de invloed van het oppervlak, glanzend of mat, op de kleur? Wat is de rol van het licht? De werken zijn duidelijk familie van elkaar, bij nadere beschouwing openbaren zich hun individuele identiteiten in subtiele nuances: wit, grijs, zwart of in lichte textuurverschillen. T/m 9 nov Rijksmuseum Twente, Lasondersingel 129. Di-zo 11-17u
Werking van kleuren Enschede De werken van Ine Vermee zijn etappes in een onderzoek naar de werking en eigenschappen van kleuren: zelfstandig gebruikt, maar ook in hun onderlinge relaties. Wat is het witste wit, het zwartste zwart, het koelste of warmste grijs? Wat is de invloed van het oppervlak, glanzend of mat, op de kleur? Wat is de rol van het licht? De werken zijn duidelijk familie van elkaar, bij nadere beschouwing openbaren zich hun individuele identiteiten in subtiele nuances: wit, grijs, zwart of in lichte textuurverschillen. T/m 9 nov Rijksmuseum Twente, Lasondersingel 129. Di-zo 11-17u

Enschede

De werken van Ine Vermee zijn etappes in een onderzoek naar de werking en eigenschappen van kleuren: zelfstandig gebruikt, maar ook in hun onderlinge relaties. Wat is het witste wit, het zwartste zwart, het koelste of warmste grijs? Wat is de invloed van het oppervlak, glanzend of mat, op de kleur? Wat is de rol van het licht? De werken zijn duidelijk familie van elkaar, bij nadere beschouwing openbaren zich hun individuele identiteiten in subtiele nuances: wit, grijs, zwart of in lichte textuurverschillen.

T/m 9 nov Rijksmuseum Twente, Lasondersingel 129. Di-zo 11-17u