`Googlebrowser schendt privacy`

Rotterdam. Chrome, de nieuwe browser van Google, zorgt voor rumoer in de internetwereld. Het bladerprogramma zou de auteursrechten en de privacy schenden. Het Amerikaanse zoekbedrijf heeft Chrome gisteren al aangepast na een storm van kritiek van internetgebruikers.

In de gebruikerslicentie stond dat Google alle content (teksten, foto`s en video`s) mag gebruiken die een gebruiker via Chrome naar het web stuurt. Ook stond in de overeenkomst dat Google het materiaal van gebruikers mag openbaren en verspreiden. Volgens Google is deze passage per ongeluk in de licentie terechtgekomen.

Privacydeskundigen vrezen dat Google Chrome zal gebruiken om gegevens over gebruikers op te slaan. Een medewerker van Google heeft tegen technologiewebsite CNet gezegd dat 2 procent van alle zoek- en surfgegevens en IP-adressen van gebruikers worden opgeslagen. Via een IP-adres kun je precies zien wie een zoekopdracht heeft gedaan of een website heeft bezocht. De gegevens worden volgens Google niet opgeslagen als gebruikers de privacyfunctie InCognito gebruiken.

Info over de nieuwe browser:google.com/chrome