Zomer voorbij

Na een zomers weekend met veel zon en hoge temperaturen zal de eerste week van september een stuk frisser en wisselvallig verlopen. Volgens de meteorologische kalender is vandaag de herfst begonnen. De astronomische herfst begint officieel maandagmiddag 22 september.

Na de plensbuien van afgelopen nacht is het vandaag op veel plaatsen droog gebleven, de rest van de week is het een stuk natter.

Het was vandaag duidelijk minder warm dan afgelopen weekend. Gisteren werd het op veel plaatsen zomers warm met temperaturen tussen 25 en 29 graden. Vanavond klaart het op steeds meer plaatsen op; daardoor koelt het snel af.

Komende nacht neemt de bewolking weer toe en in het noordwesten kan er al wat regen vallen. De minimumtemperaturen komen uit rond een graad of 13.

Morgenochtend is het overal bewolkt en gaat het vanuit het westen op steeds meer plaatsen regenen. Vooral morgenmiddag en -avond regent het soms even stevig door.

Het wordt morgenmiddag 18 graden vlakbij zee en rond 20 graden landinwaarts. Het waait daarbij stevig, een krachtige tot harde zuidwester langs de kust. Woensdag en donderdag is er wat meer ruimte voor de zon. Het blijft zeker niet overal droog, plaatselijk zal een aantal buien vallen. Het is beide dagen fris. Met een stevige zuidwester wordt het niet veel warmer dan 17 tot 20 graden. Tegen het weekeinde nemen de wolken weer toe en gaat het regenen. Het blijft hard waaien.