Wat is dit voor nieuws?

Je ziet het goed. Deze pagina is iets nieuws. In een krant die al héél lang bestaat.

nrc Handelsblad, deze krant dus, schrijft ook al 25 jaar heel ernstig over wetenschap. Over onderzoek aan dieren, mensen, sterren, computers, oude botten en nog veel meer. Er is namelijk veel te onderzoeken. En nog meer om over na te denken...

Deze krant, zegt men, is voor mensen die willen nadenken. Maar nadenken, dat doen kinderen ook. Waarschijnlijk vaker dan hun ouders, want kinderen hoeven zich niet op te tutten, naar hun werk te rennen, naar de fitness en op visite.

Bij ‘De kleine wetenschap’ vinden jullie voortaan je eigen nieuws. Over onderzoek dat gek is, of vreemd of gewoon interessant.

En als je zelf nieuws hebt, een vraag of kritiek, dan kun je mailen naar Dr. Zeepaard hierboven. Dus naar:

zeepaard@nrc.nl

Er is ook een website: nrc.nl/kleinewetenschap

Veel plezier! MvdH