Uitmarkt opent het nieuwe culturele seizoen

Uitmarkt opent het nieuwe culturele seizoen De uitmarkt is gisteravond geopend, voor het tweede jaar in het Oostelijk Havengebied in Amsterdam. De manifestatie, die het nieuwe culturele seizoen opent, zal naar verwachting wederom een half miljoen bezoekers trekken. De uitmarkt werd geopend door de soulzanger Alain Clarke, die zijn nummer Blow me away vertolkte. Het cabaretduo Mike en Thomas bracht een ode aan actrice en televisiepersoonlijkheid Georgina Verbaan. De Haagse rockband Di-rect gaf een voorproefje van de Nederlandstalige versie van de legendarische rockopera Tommy van The Who, waarmee de groep in het theater te zien zal zijn. Niet alleen de Nederlandstalige rappers van De Jeugd van Tegenwoordig, maar ook het balletgezelschap Introdans wist het publiek van de uitmarkt in vervoering te brengen. Tijdens de Uitmarkt zijn dit jaar ruim 2000 artiesten te zien, op 34 podia. De Piet Heinkade in Amsterdam is ingericht als een zogeheten cultuurboulevard, waar vele culturele organisaties zijn vertegenwoordigd met informatie over de programmering voor het komende seizoen. Voor jongeren is The Remix in het leven geroepen, een ‘hangplek’ die in het teken staat van muziek en dans. Op het Java-eiland is een kasteel opgetrokken van ruim zestig containers, waarin Nederlandse musea hun plannen voor het komende seizoen ontvouwen. Behalve in het Oostelijk Havengebied, is de Uitmarkt ook neergestreken in het theater M-Lab in het Amsterdam-Noord en op het meer centraal gelegen Leidseplein. Dit weekeinde zullen optredens volgen van onder meer de rappers Lange Frans en Baas B en zanger Herman van Veen. Foto NRC Handelsblad, Maurice Boyer Opening Uitmarkt 2008 op de kop van het Java-eiland Foto NRC H'Blad Maurice Boyer 29-08-2008
Uitmarkt opent het nieuwe culturele seizoen De uitmarkt is gisteravond geopend, voor het tweede jaar in het Oostelijk Havengebied in Amsterdam. De manifestatie, die het nieuwe culturele seizoen opent, zal naar verwachting wederom een half miljoen bezoekers trekken. De uitmarkt werd geopend door de soulzanger Alain Clarke, die zijn nummer Blow me away vertolkte. Het cabaretduo Mike en Thomas bracht een ode aan actrice en televisiepersoonlijkheid Georgina Verbaan. De Haagse rockband Di-rect gaf een voorproefje van de Nederlandstalige versie van de legendarische rockopera Tommy van The Who, waarmee de groep in het theater te zien zal zijn. Niet alleen de Nederlandstalige rappers van De Jeugd van Tegenwoordig, maar ook het balletgezelschap Introdans wist het publiek van de uitmarkt in vervoering te brengen. Tijdens de Uitmarkt zijn dit jaar ruim 2000 artiesten te zien, op 34 podia. De Piet Heinkade in Amsterdam is ingericht als een zogeheten cultuurboulevard, waar vele culturele organisaties zijn vertegenwoordigd met informatie over de programmering voor het komende seizoen. Voor jongeren is The Remix in het leven geroepen, een ‘hangplek’ die in het teken staat van muziek en dans. Op het Java-eiland is een kasteel opgetrokken van ruim zestig containers, waarin Nederlandse musea hun plannen voor het komende seizoen ontvouwen. Behalve in het Oostelijk Havengebied, is de Uitmarkt ook neergestreken in het theater M-Lab in het Amsterdam-Noord en op het meer centraal gelegen Leidseplein. Dit weekeinde zullen optredens volgen van onder meer de rappers Lange Frans en Baas B en zanger Herman van Veen. Foto NRC Handelsblad, Maurice Boyer Opening Uitmarkt 2008 op de kop van het Java-eiland Foto NRC H'Blad Maurice Boyer 29-08-2008 Boyer, Maurice