Radio Voorkeur

Zomerspijkers. Cabaretier Dolf Jansen praat met bekende Nederlandse vrouwen over hun muziekvoorkeuren. Vandaag met Femke Halsema van GroenLinks. Radio 2, 12.05-14.00u.

Zomeravondconcert. Live concert vanuit de Jacobikerk in Utrecht (Festival Oude Muziek) door het Huelgas Ensemble o.l.v. Paul van Nevel. Muziek van de Duitse componist Michael Praetorius (1571-1621). Centraal staat zijn latere werk, waarin hij zijn koormuziek ging verrijken met orgelpartijen en instrumentale intermezzo’s. Radio 4, 19.02-23.02u.

Music Feature. Herinneringen aan het historische concert van Johnny Cash in de Folsom gevangenis in Californië, in 1968. Met muziek van het album At Folsom Prison en gesprekken met muzikanten, voormalig gevangenen en gevangenisbewaarders en met verslaggever Gene Beley, die het concert op tape vastlegde. BBC 4, 16.30-17.00u.

Nachttrein naar Napels. Live gesprekken van Henk van Middelaar met mensen uit de mediawereld. Vandaag met Pieter Broertjes, hoofdredacteur van de Volkskrant. Radio 1, 0.05-1.00u.