Platte tv nu nog platter

Sharp, Sony en Philips presenteerden deze week op elektronicabeurs IFA dunnere televisieschermen dan ooit. Jarenlang deden tv-fabrikanten een wedstrijdje wie het grootste tv-scherm ter wereld kon maken, maar op elektronicabeurs IFA lijkt de stemming omgeslagen: de tv moet vooral dunner worden.

Vorig jaar maakte Sharp indruk in Berlijn met een prototype van een lcd-tv die minder dan 2 centimeter dik was. Dat heeft de concurrentie niet op zich laten zitten. Nog voordat het Sharp-scherm in de winkel stond, bouwde Sony een televisie van minder dan 1 centimeter dik.

Philips laat op de IFA al de volgende stap zien: een lcd-tv die 8 millimeter meet. Het gaat om een kleiner prototype, waar de schroeven nog letterlijk inzitten, maar toch trekt de superplatte tv veel belangstelling. Ter vergelijking: de dunste Philips Essence televisie die straks in de winkel staat, meet 4,5 centimeter.

Elektronicabeurs: pagina 17