Morgen het warmst

Terwijl het westen van Cuba nu rap te maken gaat krijgen met de tropische orkaan Gustav ligt Nederland vanmiddag rustig in de zon. De plotselinge zomer houdt ook morgen aan. Komende week wordt het echter langzaam wisselvalliger. Dit komt door depressies ten westen van Nederland die vanaf morgenmiddag of -avond het heft in handen krijgen.

Vanmiddag kan eerst lokaal nog even mist of lage bewolking voorkomen, maar in dat geval lost de grijze massa snel op. Verder is het zonnig. Bij een matige oostenwind wordt het 20 graden op de Waddeneilanden tot rond 25 graden in Zeeuws-Vlaanderen, Noord-Brabant en Limburg. Vanavond en vannacht is het helder, op wat mist aan de grond na. Het koelt af naar 10 tot 14 graden.

Morgen schijnt de zon, soms gefilterd door sluierbewolking. Het warmt op naar zomerse waarden van 25 graden aan de kust tot 28 graden in het binnenland. Laat in de middag of in de avond trekken vanuit het zuidwesten een paar regen- en onweersbuien het land binnen. Maandag trekt de regen weg naar Duitsland, snel gevolgd door zon met stapelwolken en vrijwel overal droge omstandigheden. Met 19 tot 22 graden is het wel een stuk koeler. Dinsdag valt mogelijk langduriger regen.