Kenneth Perez speelt voortaan voor Twente

Een dag nadat hij met Ajax overeenstemming bereikte over de ontbinding van zijn contract, heeft de jarige Deense voetballer Kenneth Perez (hij werd gisteren 34) een nieuwe werkgever gevonden: FC Twente. De aanvallende middenvelder werd gisteravond om zes uur gepresenteerd door de club.

Voor Perez en Twente komt daarmee een eind aan een periode met slecht nieuws. Perez werd, een half jaar nadat hij werd teruggehaald, door de nieuwe Ajax-coach Marco van Basten uit de A-selectie gezet. Een arbitragezaak om zijn plek te heroveren leverde niets op. Daarop werd donderdag het contract ontbonden. FC Twente zag deze week rechtsback Luke Wilkshire vertrekken en werd door Arsenal kansloos uitgeschakeld voor deelname aan de Champions League. De club was al lang op zoek naar een betaalbare aanvallende middenvelder.

Omdat Perez bij Ajax geen contract meer heeft, hoeft FC Twente geen vergoeding te betalen voor de Deen. Perez zou een contract van twee jaar tekenen bij de club van trainer Steve McClaren. Perez speelde in Nederland voor MVV, AZ, PSV en twee keer Ajax.