IFA 2008: de eerste bluray recorder van Panasonic

panasonic_dmr_bw500.jpgNu je redelijk wat HD-zenders via de kabel en de satelliet kunt ontvangen, kan het interessant zijn om een bluray-recorder te kopen. Zo kun je uitzendingen bewaren in high definition kwaliteit op externe schijven.
Panasonics DMR BW500 is een van de eerste blu-ray recorders die in Europa op de markt komen. Het apparaat is voorzien van een harde schijf van 500 gigabyte, zodat je programma’s ook nog tijdelijk kunt opslaan en makkelijk kunt timeshiften.
Helaas wordt de DMR BW500 voorlopig alleen nog in Frankrijk uitgebracht: de recorder heeft namelijk een dubbele DVB-T tuner (digitale ether) en er zijn al Franse HDTV zenders via DVB-T te ontvangen. In Nederland is dat voorlopig nog niet mogeijk; het wachten is op een blu-reay recorder met DVB-C (kabel) of DVB-S (satelliet). Lees hier de test van Cnet, die de recorder al eerder ter beschikking kreeg.

    • Marc Hijink