De Haan even klaar met Drenthe en Sno

Bondscoach Foppe de Haan heeft Royston Drenthe en Evander Sno niet opgenomen in de selectie van Jong Oranje voor de komende EK-kwalificatieduels met Noorwegen en Zwitserland. Hij is ontevreden over de prestaties van het duo op de Olympische Spelen in China.

Drenthe en Sno hebben De Haan niet alleen in voetballend opzicht teleurgesteld. „Met die twee erbij was het moeilijk een team te worden”, stelde De Haan. „Ze hebben me echt teleurgesteld. Ik kan dit niet accepteren. Dat heb ik ze verteld. Ze hebben hun krediet verspeeld. Bij hun clubs mogen ze het tegendeel bewijzen.”

De bondscoach van Jong Oranje wilde gisteren niet vertellen hoe Drenthe en Sno het groepsproces nadelig hebben beïnvloed. Sno maakte onlangs de verrassende overstap van Celtic naar Ajax. De Haan liet gisteren weten dat Ajax-trainer Marco van Basten bij hem geen informatie had ingewonnen over het functioneren van de voetballer tijdens de Olympische Spelen. De Haan noemde dat overigens Van Basten „zijn goed recht”.

De Haan stelde verder dat Nederland een les moet trekken uit het voetbaltoernooi op de Spelen in Peking. „We hebben onszelf overschat en de omstandigheden onderschat.”

Jong Oranje speelt op vrijdag 5 september in het stadion van Roda JC tegen Noorwegen. Vier dagen later volgt de uitwedstrijd tegen Zwitserland in Schaffhausen. Jong Oranje, regerend Europees kampioen, heeft nog een zege nodig voor deelneming aan de play-offs voor het EK volgend jaar in Zweden.