Audrey Tautou speelt Coco Chanel

De Franse actrice Audrey Tautou gaat de rol van Coco Chanel spelen in een biografische film over haar leven. De 26-jarige actrice brak door in 2001 door haar rol in de film Le Fabuleux Destin d`Amélie Poulain , van regisseur Jean Pierre Jeunet. Ook was zij de tegenspeelster van Tom Hanks in The Da Vinci Code (2006) waarin zij de rol speelde van de slimme Sophie Neveu. De filmopnamen beginnen op 15 september in Parijs. Tijdens de twaalf weken durende filmopnamen, zal couturier Karl Lagerfeld, artistiek directeur van Chanel, de supervisie houden over de kleding die in de film wordt gedragen. Tegenspeler van Tautou wordt de Amerikaanse acteur Alessandro Nivola, die de rol speelt van Arthur Capel, de grote liefde van Coco Chanel. In mei van dit jaar volgde Tatou Nicole Kidman op als gezicht voor Chanel no. 5.