Zomers

Na een serie sombere dagen laat augustus zich dit weekend op de valreep toch nog van de ronduit zomerse kant zien. Een hogedrukgebied trekt via de Benelux in de richting van het zuiden van Zweden. Deze ontwikkeling snijdt de aanvoer van vochtige lucht met wolkenvelden af.

Vannacht is de lucht nog wel nat. Tijdelijk klaart het op, maar er kan ook nieuwe laaghangende bewolking ontstaan. Plaatselijk wordt het mistig. De temperatuur komt wat lager uit met 10 tot 13 graden. Morgen begint de dag nevelig met vooral in de noordelijke helft van het land ook kans op laaghangende bewolking. In de loop van de morgen steekt een matige oostelijke tot zuidoostelijke wind op. De drogere lucht die wordt aangevoerd bevordert het verder oplossen van de wolkenvelden. Morgenmiddag wordt het uiteindelijk ook in het noorden mooi weer met flink wat zon. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 20 graden op de Wadden tot 25 graden in het zuiden.

Zondag is het ook overwegend zonnig en bovendien wordt het nog warmer. Op veel plaatsen wordt het 26 of 27 graden. De vraag is wel hoe laat de bewolking van een onweerstoring vanuit Frankrijk komt opzetten. Waarschijnlijk bereiken de eerste buien in het begin van de avond Zeeland. Later in de avond kan op meer plaatsen een bui vallen.

Na het weekeinde wordt het een stuk koeler en vooral dinsdag gaat het flink regenen.