Zeeschildpadjes

Zeeschildpadjes kORt NIEUWS Bij een Italiaans restaurant, waar je de heerlijkste pizza kunt bestellen met échte kaas, kwamen deze week opeens zo’n zestig schildpadjes binnenlopen. Tot verbazing van de eters en obers stapten ze stevig tussen de tafel-, stoel- en mensenpoten door. De jonge zeeschildpadjes waren ’s avonds net uit hun nest op het strand van Calabria gekomen, zich omhoog gravend door het zand. En ze moesten, zo hoort dat, naar zee kruipen. Die vinden jonge zeeschildpadjes al miljoenen jaren door naar weerkaatst maanlicht te kijken. Maar deze keken naar het sterkere kunstlicht van het restaurant. Dierenbeschermers hebben de verwarde schildpadjes allemaal opgepakt en naar zee gebracht. FH (Foto Bloomberg)
Zeeschildpadjes kORt NIEUWS Bij een Italiaans restaurant, waar je de heerlijkste pizza kunt bestellen met échte kaas, kwamen deze week opeens zo’n zestig schildpadjes binnenlopen. Tot verbazing van de eters en obers stapten ze stevig tussen de tafel-, stoel- en mensenpoten door. De jonge zeeschildpadjes waren ’s avonds net uit hun nest op het strand van Calabria gekomen, zich omhoog gravend door het zand. En ze moesten, zo hoort dat, naar zee kruipen. Die vinden jonge zeeschildpadjes al miljoenen jaren door naar weerkaatst maanlicht te kijken. Maar deze keken naar het sterkere kunstlicht van het restaurant. Dierenbeschermers hebben de verwarde schildpadjes allemaal opgepakt en naar zee gebracht. FH (Foto Bloomberg) Bloomberg News

Bij een Italiaans restaurant, waar je de heerlijkste pizza kunt bestellen met échte kaas, kwamen deze week opeens zo’n zestig schildpadjes binnenlopen. Tot verbazing van de eters en obers stapten ze stevig tussen de tafel-, stoel- en mensenpoten door. De jonge zeeschildpadjes waren ’s avonds net uit hun nest op het strand van Calabria gekomen, zich omhoog gravend door het zand. En ze moesten, zo hoort dat, naar zee kruipen. Die vinden jonge zeeschildpadjes al miljoenen jaren door naar weerkaatst maanlicht te kijken. Maar deze keken naar het sterkere kunstlicht van het restaurant. Dierenbeschermers hebben de verwarde schildpadjes allemaal opgepakt en naar zee gebracht. FH (Foto Bloomberg)

Heb jij iets nieuwserigs meegemaakt? Jouw verhaal, gedicht, tekening of foto zetten we dan graag in de krant, want nieuws is er om door te vertellen. Stuur het naar Kinderpagina@nrc.nl of naar NRC Handelsblad, de Kinderpagina, Postbus 3372, 1001 Amsterdam. Vergeet niet je naam, leeftijd én woonplaats te vermelden!