Wegener akkoord met handhaven omvang redacties

Rotterdam, 29 aug. De redacties van de regionale kranten van Wegener hoeven voorlopig niet in te krimpen. De dagbladen, onder meer De Gelderlander en TC/Tubantia, krijgen extra budget voor automatisering en scholing. Dat hebben Wegener en de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ) gisteren afgesproken. De bezuinigingen die Wegener eind juni presenteerde en die veel oprust veroorzaakten, zijn echter niet van tafel. Wegener wil nog steeds 32 tot 37 miljoen euro besparen, maar vraagt nu aan de kranten zelf daarvoor plannen te bedenken. De uitgever wilde tussen 395 en 465 banen schrappen, maar daartegen kwamen de kranten in opstand. De rendementseis die eigenaar Mecom stelt aan de kranten (20 procent) is vervangen door een `rendementsambitie`.