Videoreddingbrigade

Magix kabels om video te redden.

De videorecorder is nagenoeg verdwenen. Om straks niet met onspeelbare videobanden achter te blijven, is een reddingsoperatie noodzakelijk.

De gemiddelde consument vindt het maar lastig om opnames van een videoband naar een dvd te kopiëren. In het gepuzzel hoe computer en videorecorder op elkaar aan te sluiten, hebben ze geen zin. kabels. ‘Red uw video’s!’ van Magix (55 euro) biedt uitkomst.

De fabrikant van deze software voor een Windows pc levert behalve programmatuur ook kabeltjes mee. Aansluiten is gemakkelijk. De ene stekker gaat in de usb-poort van de computer en de andere in de scart-aansluiting van de videorecorder. Wanneer een videoband of een passage daarvan wordt afgespeeld, is beeld en geluid te volgen op de computer.

Voordat alles op een schijfje wordt gebrand met behulp van dezelfde software, kunnen titels, achtergronden en effecten worden toegevoegd. Films kunnen worden ontdaan van reclameblokken. De Nederlandstalige programmatuur is duidelijk. ‘Red uw video’s!’ is geschikt voor zowel Windows XP als Vista.

Laurens van Aggelen

Meer informatie: www.magix.com

    • Laurens van Aggelen