Verenigde Staten

Verenigde Staten Manhattan De VS leven op dit moment zo sterk op de pof, dat zelfs bekende economen vrezen voor politieke instabiliteit, een machtsgreep van demagogen enz. Filmmaker Patrick Creadon (van Wordplay over The New York Times’ kruiswoordpuzzel) vond dit „een fantastisch verhaal” en maakte er I.O.U.S.A. over, een documentaire die macro-economie inzichtelijk en humoristisch maakt. I.O.U.S.A. (‘I owe you’ = ‘ik ben je schuldig’) wordt goed ontvangen en men zegt (hoopt?) dat de film voor de Amerikaanse financiële problemen zal betekenen wat Al Gore’s film voor klimaatverandering deed. De film is vooralsnog in tien Amerikaanse steden te zien. 6 x per dag Quad Cinema (34 West 13 Street), 5 x p.d. in Regal E-Walk 13 (247 West 42 Street). Kaartjes via fandango.com. 85 min. Midtown, Manhattan Veertien jaar geleden bracht een klein Off-Off Broadway gezelschap Rent, een stuk over New Yorkse homo’s en aidspatiënten. Het werd een hit, onverwacht, werd opgewaardeerd naar Broadway en bleef een trekker. Maar volgend weekend is het klaar met Rent. De musical, losjes gebaseerd op Puccini’s La Bohème , is een lofzang op het vrije leven in de wijk East Village in het aids-tijdperk. Inmiddels stijgt het aantal aidsbesmettingen weer, maar is de East Village van een krakersbolwerk een speeltuin voor jonge bankiers en andere yuppies verworden. Rent won een Tony Award voor de beste musical en een Pulitzer Prize en is de op een na langstlopende musical op Broadway. De loop is er echter uit, de laatste kaartjes zijn goedkoop. Dus nog even: „no day but today”. Rent, t/m 7 sept. Nederlander Theatre, 208 West 41 Street, +1-212-307-4100, siteforrent.com Financial District, Manhattan. Dans van de Mexicaanse choreografe Ofelia Loret de Mola op punk-rockmuziek in City Hall Park. 8 t/m 15 sept, m.u.v. 11 sept. +1-212-219-9401, lmcc.ent/sitelines

Manhattan

De VS leven op dit moment zo sterk op de pof, dat zelfs bekende economen vrezen voor politieke instabiliteit, een machtsgreep van demagogen enz. Filmmaker Patrick Creadon (van Wordplay over The New York Times’ kruiswoordpuzzel) vond dit „een fantastisch verhaal” en maakte er I.O.U.S.A. over, een documentaire die macro-economie inzichtelijk en humoristisch maakt. I.O.U.S.A. (‘I owe you’ = ‘ik ben je schuldig’) wordt goed ontvangen en men zegt (hoopt?) dat de film voor de Amerikaanse financiële problemen zal betekenen wat Al Gore’s film voor klimaatverandering deed. De film is vooralsnog in tien Amerikaanse steden te zien.

6 x per dag Quad Cinema (34 West 13 Street), 5 x p.d. in Regal E-Walk 13 (247 West 42 Street). Kaartjes via fandango.com. 85 min.

Midtown, Manhattan

Veertien jaar geleden bracht een klein Off-Off Broadway gezelschap Rent, een stuk over New Yorkse homo’s en aidspatiënten. Het werd een hit, onverwacht, werd opgewaardeerd naar Broadway en bleef een trekker. Maar volgend weekend is het klaar met Rent. De musical, losjes gebaseerd op Puccini’s La Bohème , is een lofzang op het vrije leven in de wijk East Village in het aids-tijdperk. Inmiddels stijgt het aantal aidsbesmettingen weer, maar is de East Village van een krakersbolwerk een speeltuin voor jonge bankiers en andere yuppies verworden. Rent won een Tony Award voor de beste musical en een Pulitzer Prize en is de op een na langstlopende musical op Broadway. De loop is er echter uit, de laatste kaartjes zijn goedkoop. Dus nog even: „no day but today”.

Rent, t/m 7 sept. Nederlander Theatre, 208 West 41 Street, +1-212-307-4100, siteforrent.com

Financial District, Manhattan.

Dans van de Mexicaanse choreografe Ofelia Loret de Mola op punk-rockmuziek in City Hall Park. 8 t/m 15 sept, m.u.v. 11 sept. +1-212-219-9401, lmcc.ent/sitelines