Selectie Kinderen

Holten

Zondag 31 augustus organiseert het Wereld Natuur Fonds samen met het Natuurdiorama Holterberg een dag vol ijs, ijsberen en ‘ijspret’. Rangers (juniorleden van het Wereld Natuur Fonds) en niet-Rangers komen in actie voor een witte Noordpool om te helpen het leefgebied van de ijsbeer te beschermen. Er is een wandeling met allerlei ‘coole’ spelletjes waarbij de noordpoolrangers van alles leren over de Noordpool. Met hulp van alle deelnemers zal een enorm noordpoolkunstwerk worden gemaakt. Dit kunstwerk wordt aan het eind van de middag aangeboden aan het natuurmuseum waar het een tijdje te zien zal zijn. Inschrijven: tussen 13 en 13u45 in het Natuurmuseum, Holterberg 12 of door een email naar museum@holterberg.nl. Trek een wit t-shirt aan om te laten zien dat je voor een witte Noordpool bent. Kosten: € 2,50 voor rangers en € 3 voor niet-rangers. Inl www.wnf.nl en www.museumholterberg.nl

Overveen

Al duizenden jaren wordt er door mensen gezongen, gedanst en muziek gemaakt. Kinderen tussen de 7 en 12 jaar oud, die willen weten hoe ze vroeger feestvierden kunnen naar een Oerfeest in duincentrum De Zandwaaier opwoensdagmiddag 3 september. Er worden eigen muziekinstrumenten van natuurlijke materialen gemaakt. Daarna wordt er een zelfbedacht oerlied gezongen en gedanst. Tot eind oktober is in het centrum ook nog de expositie Schatten onder je voeten te zien over Hilde, een jonge vrouw die in de prehistorie leefde. Oerfeest 3 sept van 14-16u in Duincentrum De Zandwaaier, Tetterodeweg 27. Kosten: € 2,50 per kind. Aanmelden www.npzk.nl of 023-5411123.

Overveen

Op het landgoed Elswout wonen verschillende soorten vleermuizen. Vrijdagavond 5 september om 20u30 uur kunnen kinderen vanaf 8 jaar (en hun (groot)ouders) mee met excursieleiders van het Nationaal Park voor een vleermuisexcursie. Eerst vertelt de gids over al die soorten. Daarna, wanneer het donker is, worden met behulp van ‘batdetectors’ vleermuizen opgespoord. Met een beetje geluk zijn ze ook nog te zien! Doe wel stevige schoenen aan. De tocht duurt ongeveer 2u. Start Elswoutslaan 12a, Overveen, 023-5240360.

Rhenen

Wie eens een kijkje wil nemen achter de schermen in een dierentuin kan zaterdag 30 augustus naar Ouwehands Dierenpark Rhenen. Het park opent haar poorten van 17u tot 22u voor Ouwehands by Night. Op deze avond wordt achter de schermen gekeken bij de tijgers, ijsberen, zebra’s en olifanten. Ook is te zien hoe de orang-oetans hun ‘bed’ opmaken en hoe de nachtdieren actief worden. Er zijn diverse stands met eieren, schedels en vachten. Ook zijn er zijn educatieve diervoorstellingen. Kinderen kunnen fijn de beest uithangen in de overdekte speeljungle RavotAapia, waar via touwbruggen van boomhut naar boomhut geklommen kan worden om de leeuwen te bespieden vanuit de uitkijkpost in Umkhosi, de Afrikaanse speelsafari. Ouwehand by Night za 30 aug van 17-22u. Ouwehands Dierenpark, Grebbeweg 111. Toegang die avond €10. Inl www.ouwehandsdierenpark.nl

Amstelveen

Kinderen die willen leren hoe ze een mooie natuurfoto maken, kunnen zondag 31 augustus van 14-16u naar een workshop natuurfotografie in het Amsterdamse Bos. Ze krijgen een wegwerpcamera en hun foto’s worden tentoongesteld in het bezoekerscentrum. Voor kinderen van 8 tot 12 jaar Bezoekerscentrum Amsterdamse Bos, Bosbaanweg 5. Aanmelden: 020-5456100 tussen 12-17u.