Selectie Diversen

Rotterdam

Het Westelijk Handels

terrein haalt de reizende expositie World Press Photo na zeven jaar weer terug in Rotterdam. Elk jaar maakt een onafhankelijke jury, een selectie uit de inzendingen. Dit jaar werden 80.536 beelden ingestuurd door 5.019 deelnemende fotografen uit 125 landen. Tijdens de expositie worden er 185 foto’s getoond, het resultaat van de winnaars uit alle categorieën. 29 aug t/m 19 sept. Zo-do 10-23u, vr & za 10-02u.Westelijk Handelsterrein, Rotterdam. Inl www.wht-rotterdam.nl

Groningen

In het weekeinde van 29, 30 en 31 augustus vindt het alternatieve muziekfestival ‘A Campingflight to Gideon’ plaats. Ruim 90 acts uit binnen- en buitenland zullen de podia op het muziekfestival bestijgen. Naast grote namen zijn er ook underground bands. Gideonweg 9, Groningen. Inl: www.myspace.com/gideonfestival

Delft

Op 29 & 30 augustus is de 19de editie van het popfestival Westerpop in Delft. Op het programma staan o.a. Alain Clark, Vengeance, Mala Vita, het Deense Grand Avenue en Claw Boys Claw. Het gratis festival is op het sportterrein van het Grotius College, 150 m achter Delft CS. Inl: www.westerpop.nl

Noordwijk

Op 30 augustus (10-17u) organiseren boekhandel van der Meer en antiquariaat Moby Dick weer een Boekenfeest in Noordwijk. Op het Vuurtorenplein ruimt van der Meer nieuwe boeken op tegen scherpe prijzen. Op vissershofje Lombok presenteert Moby Dick duizenden tweedehands boeken voor 50 cent per stuk. Lombok(zijstraatje Schoolstraat) en Vuurtorenplein Noordwijk aan Zee. Inl 071-3613073 & www.lezenaanzee.nl

Wittem

Op 31 augustus (14u) gaat het programma ‘Kloostergasten’ beginnen aan haar derde seizoen. Filmmaker en producent Maurice Nijsten uit Ulestraten en prof. Wiel Kusters zullen de twee gasten zijn. Gerarduszaal van Klooster Wittem, Wittemer Allee 32. De toegang is vrij. Inl: 043-4501741.

Den Haag

Voor de laatste keer voor de grote verbouwing worden er op 30 aug nacht-rondleidingen door de Gevangenpoort georganiseerd. De rondleidingen beginnen om 21u, 22u en 23u. Er kunnen maximaal 25 bezoekers per rondleiding mee. Museum de Gevangenpoort, Den Haag. Kaarten kosten € 15 (incl. drankje) en zijn tot 30 aug 16u te koop aan de museumkassa.

Res niet mogelijk. Vanaf 10 jr. Inl 070 -123060 & www.gevangenpoort.nl

Amsterdam

Op 31 augustus (14u) organiseert De Burcht een stadswandeling langs belangrijke gebouwen in het centrum van Amsterdam met als thema ‘Opmaat tot de Amsterdamse School’. Start achter het Nationaal Monument op de Dam, Amsterdam. €10. Res: 020-6241166. Inl: www.deburcht.org

Den Haag

Het festival Ground 3 met aandacht voor nationale en internationale grensverleggende kunst en muziek is van 4 t/m 7 september op 16 locaties. In Villa Ockenburgh hebben 15 kunstenaars in een kijkdoos Peep Perspective een distributiecentrum gemaakt met pallets, stellingkasten, pompwagens, lopende banden, streepjescodes en pontificale prijsvermeldingen. Op zaterdag gaan de pannen op het vuur voor een foodperformance en is er live muziek. Een deel van het programma is speciaal voor Ground 3 gemaakt. Inl programma staat op www.ground3.nl

Amsterdam