Rennen in het museum

BRIEVEN Rik Lina Hans van der Horst Rennen in het museum Het idee van Martin Creed om door een museum te rennen (CS, 22 augustus) te Londen werd al eerder uitgevoerd in het Rijksmuseum te Amsterdam, begin jaren zestig, toen de onderdoorgang van het museum ook tijdelijk was afgesloten. Studenten van het ‘Instituut voor Kunstnijverheids Onderwijs, de tegenwoordige Rietveld Academie, destijds gesitueerd aan de Gabriel Metsustraat, renden in de middagpauze dwars door het museum op weg naar café ‘Hans & Grietje’, tot wanhoop der suppoosten. Toen de onderdoorgang weer openging hield deze ‘performance’ op. Een atlete rent door de Duveen Gallery van de Tate Britain in Londen voor Martin Creeds ‘Work no. 850’ foto Reuters A handout photograph released in London June 30, 2008 shows an athlete sprinting along the Galleries of Tate Britain, as part of a four month installation called "Work No. 850" by British artist Martin Creed. Runners sprint along the 86-meter stretch every 30 seconds. REUTERS/Hugo Glendinning/Handout (BRITAIN). NO COMMERCIAL OR BOOK SALES. NO SALES. NO ARCHIVES. FOR EDITORIAL USE ONLY. NOT FOR SALE FOR MARKETING OR ADVERTISING CAMPAIGNS. REUTERS

Het idee van Martin Creed om door een museum te rennen (CS, 22 augustus) te Londen werd al eerder uitgevoerd in het Rijksmuseum te Amsterdam, begin jaren zestig, toen de onderdoorgang van het museum ook tijdelijk was afgesloten. Studenten van het ‘Instituut voor Kunstnijverheids Onderwijs, de tegenwoordige Rietveld Academie, destijds gesitueerd aan de Gabriel Metsustraat, renden in de middagpauze dwars door het museum op weg naar café ‘Hans & Grietje’, tot wanhoop der suppoosten. Toen de onderdoorgang weer openging hield deze ‘performance’ op.

    • Rik Lina