Radio Voorkeur

Kunststof. Gesprek met Leo de Boer, documentairemaker. Wie bikkel zegt, zegt Bart de Graaff, de oprichter van BNN, die tien jaar geleden het omroepbestel openbrak met wat een grap leek, maar realiteit bleek. De Boer maakte een documentaire, Bikkel, over de grote kleine man, die wist dat hij dood zou gaan en dus koos voor het leven. Radio 1, 19.04-20.00u.

Desmet live. Selectie uit Holmans interviews, met o.a. Onno Blom over W.F. Hermans (1921-1995) en neurobioloog Dick Swaab. Radio 5, 18.05-20.00u.

Zomeravondconcert: Festival Oude Muziek. Registratie van het openingsconcert van het Festival Oude Muziek Utrecht. 1. Rameau. Suite uit Les Indes galantes. 2. Stravinsky. Le sacre du printemps (muzikale reconstructie op basis van aantekeningen van dirigent Pierre Monteux en Stravinsky’s eigen notities over tempo en frasering). Presentatie: Peter Bree. Rechtstreeks vanuit Vredenburg Leidsche Rijn te Utrecht. Radio 4, 20.02-23.00u.

Nachtvluchten. Te gast is schrijver en wijnboer Ilja Gort. Met om 6.02u een live-interview. Samenstelling en presentatie Nora Romanesco. Radio 1, 3.02-07.00u.