Quinn maakt gouden beeld van Kate Moss

‘Sirene’ Foto AFP Het British Museum gaat een gouden Kate Moss tentoonstellen. Sirene, zoals het beeld heet, is ontworpen door de Britse kunstenaar Marc Quinn. „Ik vond dat het tijd was om een beeld te maken van iemand die het schoonheidsideaal van dit moment belichaamt.” A handout image obtained on August 28, 2008 from the British Museum press office shows British artist Marc Quinn's solid gold statue entitled 'Siren 2008' of supermodel Kate Moss. Quinn?s work is the largest gold statue since Ancient Egypt and will premiere at the British Museum as part of the exhibition ' Statuephilia: Contemporary Sculptors at the British Museum' on October 4, 2008. AFP PHOTO/British Museum/HANDOUT RESTRICTED TO EDITORIAL USE/NO SALES/GETTY OUT AFP

Het British Museum gaat een gouden Kate Moss tentoonstellen. Sirene, zoals het beeld heet, is ontworpen door de Britse kunstenaar Marc Quinn. „Ik vond dat het tijd was om een beeld te maken van iemand die het schoonheidsideaal van dit moment belichaamt.”

Sirene is gemaakt van 50 kilo massief goud (waarde 1,9 miljoen euro). Dat Quinn het fotomodel bewondert was twee jaar geleden al duidelijk toen hij in het Groninger Museum Sphinx toonde, een marmeren beeld van Moss zittend op de grond met haar benen in de nek. Van het nieuwe beeld is alleen het gezicht vrijgegeven. Hoe ze zit of staat is nog onbekend. Wel dat deze „Aphrodite van onze tijd” op de expositie omgeven zal zijn door Griekse schoonheden, aldus het museum.

Statuephilia: Contemporary Sculptors at the British Museum opent op 4 oktober. Ook Damien Hirst, Ron Mueck en het duo Noble & Webster doen daaraan mee met beelden en installaties die een fris licht moeten werpen op de grote collectie beeldhouwwerk van het museum. Hirst maakt een nieuw werk van 200 plastic schedels – niet van diamant dus, zoals de schedel die vanaf 1 november in het Rijksmuseum te zien zal zijn.