PSV begint thuis tegen Atlético

PSV hoopte vooraf op BATE Borisov, CFR Cluj of Anorthosis Famagusta. Niet één van deze onbekende debutanten in het hoofdtoernooi van de Champions League, maar wel Atlético Madrid, Liverpool en Olympique Marseille werden gisteren bij de loting in Monaco als tegenstander aan PSV gekoppeld in groep D. PSV is, net als de voorbije twee seizoenen, de enige Nederlandse deelnemer aan het hoofdtoernooi van de belangrijkste Europese clubcompetitie. In de voorronde van de Champions League werd FC Twente deze week uitgeschakeld door Arsenal.

De eerste wedstrijd van PSV in groep D is de thuiswedstrijd tegen Atlético Madrid, op dinsdag 16 september. Die ploeg, met de Nederlander Johnny Heitinga en de Argentijnse stervoetballer Sergio Agüero, schakelde woensdagavond op overtuigende wijze Schalke 04 uit in de strijd om een plaats in de Champions League.

De ploeg uit Eindhoven slaagde er vorig seizoen, voor het eerst in vier jaar, niet in om door de groepsfase te komen. In de poule met Inter, Fenerbahçe en CSKA Moskou eindigde PSV als derde.

Liverpool was twee seizoenen geleden ook al tegenstander van PSV in de eerste ronde. In eigen stadion bleef het 0-0, in Engeland was Liverpool met 2-0 te sterk. ‘The Reds’ mochten zich toen met dertien punten groepswinnaar noemen. PSV bereikte met tien punten eveneens de achtste finales. Het elftal van de toenmalige trainer Ronald Koeman liet Girondins de Bordeaux en Galatasaray achter zich.

Liverpool wist het hoofdtoernooi dit keer maar ternauwernood te bereiken. Dankzij een doelpunt van Dirk Kuijt in de verlenging versloegen de Engelsen, waar ook Ryan Babel voetbalt, woensdagavond de Belgische kampioen Standard Luik met 1-0.

Bij Olympique Marseille is Eric Gerets trainer. De Belg was van 1999 tot en met 2002 werkzaam als hoofdcoach bij PSV. Ook voormalig international Boudewijn Zenden staat onder contract bij de Franse club, die na drie speelronden koploper is in de nationale competitie met zeven punten.

Liverpool is in groep D van de Champions League favoriet voor het bereiken van de achtste finales. Dat vindt Huub Stevens. „Liverpool steekt er iets bovenuit”, aldus de trainer van PSV tegen PSV-tv. „De andere teams lijken me ongeveer gelijkwaardig.”

Stevens vindt het een voordeel dat hij met PSV niet ver hoeft te reizen. „Daarentegen weten we over deze ploegen ook niet heel veel. We zullen op pad moeten om de tegenstanders te bekijken. (...) „Er zijn meer pittige poules”, zei Stevens verder. „We moeten nu opeens niet moeilijk gaan doen over een loting. We wisten wat ons te wachten kon staan.”