Pauw en Witteman maken talkshow in Kamp Holland

AMSTERDAM. Paul Witteman en Jeroen Pauw vertrekken binnenkort naar Afghanistan om een aflevering van hun talkshow in Kamp Holland te presenteren. Het nieuwe seizoen van Pauw & Witteman opent op 8 september met een special op locatie.

De aflevering wordt tevoren opgenomen. Volgens Witteman is de talkshow een vorm van embedded journalistiek : ”Bij een praatprogramma heb je minder last van beperkingen door Defensie. Er is afgesproken dat informatie die mensen in gevaar brengt achteraf weggehaald kan worden. Maar als dat het geval is, zullen we het zeker melden.”

Voor de verslaggeving uit Uruzgan werkt Pauw & Witteman samen met de onafhankelijk opererende journalist Arnold Karskens. Die zal door hem samengestelde reportages aanleveren. Karskens komt niet aan tafel zitten in Kamp Holland. Hij weigert te voldoen aan de voorwaarden die het ministerie van Defensie stelt. Het idee voor een programma ontstond toen vorig seizoen een aantal uit Afghanistan teruggekeerde militairen te gast waren. Die daagden de presentatoren uit om zelf eens te komen kijken, Witteman: ”We vonden dat we die uitnodiging niet konden laten liggen.”