Paarden prijsvraag

Ze noemen hem ‘de paardenfluisteraar’. Maar Monty Roberts noemt zichzelf liever ‘de man die naar paarden luistert’. Toen deze Amerikaanse cowboy dertien jaar oud was bestudeerde hij op de prairie in Nevada een kudde wilde mustangs. Daar zag hij hoe paarden met elkaar praten: met gebaren. Hij zag ook dat het in een kudde altijd een merrie is die de leiding heeft. Monty dacht: als ik nu dezelfde gebaren maak als die merrie, dan kan ik ook een goede kuddeleider zijn.

Nu is Monty 73 jaar en werkt hij met probleempaarden. Dat zijn bijvoorbeeld paarden die gek van angst worden als iemand aan hun oren zit, of die met geen mogelijkheid over een stuk plastic durven lopen. Maar omdat Monty zo goed de paardentaal heeft leren spreken, kan hij ze vaak binnen een half uurtje van hun angst afhelpen.

Op 13 september komt Monty Roberts naar het paardenevenement Horse Event in Deurne om een demonstratie te geven. Daar zal hij het eerste exemplaar in ontvangst nemen van Paardenfluisteren, een kinderboek van Monique Snoeijen en paardentrainer Annemarie van der Toorn over Monty Roberts.

Wil jij Monty Roberts aan het werk zien met probleempaarden? En wil jij van Annemarie van der Toorn de paardentaal leren en samen met haar een demonstratie geven voor een groot publiek? Maak dan de volgende zin af:

‘Ik ben een goede kuddeleider voor mijn pony, omdat ….’

Stuur deze voor 5 september naar kinderpagina@nrc.nl of naar NRC Kinderpagina, Postbus 3372, 1001 AD, Amsterdam, o.v.v. ‘Paarden(f)luisteren’. Vermeld ook je naam, adres en leeftijd. Wie weet sta jij straks met de beroemde paardenfluisteraar op Horse Event. Wie er een mooie tekening bij maakt, kan een van drie exemplaren van Paardenfluisteren winnen.