Overige films

Double Jeopardy (Bruce Beresford, 1999, VS). Adequate formulefilm. Na zes jaar celstraf aast de voorwaardelijk in vrijheid gestelde Ashley Judd op haar verraderlijke echtgenoot die ze vermoord zou hebben. Reclasseringsofficier Tommy Lee Jones zit op zijn beurt de vrouw op de hielen. Net5, 20.30-22.40u.

Daens (Stijn Coninx, 1992, België/Nederland). Vlaams epos naar roman van Louis Paul Boon, over de arbeiders-priester Adolf Daens (1839-1907), houdt het midden tussen Novecento en Op hoop van zegen. De technisch knappe reconstructie van een textielstad aan het eind van de vorige eeuw en de massascènes maken meer indruk dan het diplomatieke scenario waarin alle Vlaamse zuilen zich konden vinden. Jan Decleir overtuigt in de hoofdrol. België 1, 20.30-22.44u.

Along Came a Spider (Lee Tamahori, 2001, VS/Dui). Tweede verfilming, na Kiss the Girls (1997), van een aan politiepsycholoog Alex Cross gewijde thriller van James Patterson. Morgan Freeman geeft mooi gestalte aan de introspectieve hoofdpersoon, in wat verder Amerikaanse misdaadroutine blijkt te zijn. Net5, 22.40-0.40u.

Copycat (Jon Amiel, 1995, VS). Zoveelste thriller over de psyche van de seriemoordenaar. Inspecteur van politie Holly Hunter raadpleegt criminologe Sigourney Weaver bij opsporing van seriemoordenaar die historische voorgangers pleegt te imiteren. BBC1, 0.20-2.15u.

The Ice Storm (Ang Lee, 1997, VS). Twee welgestelde families in het Connecticut van 1973 vallen ten prooi aan de geforceerde seksuele vrijheid in betrekkelijk zakelijke analyse van schijnheiligheid en zelfbedrog in de jaren 70. Met Kevin Kline, Sigourney Weaver, Joan Allen. Net5, 0.40-2.40u.