Occident

Occident Filmmuseum Amsterdam Wie van de Roemeense regisseur Cristian Mungiu hetzelfde verwacht als van zijn 4 maanden, 3 weken en 2 dagen, komt bij Occident bedrogen uit. Maar dat wil niet zeggen dat Mungiu’s speelfilmdebuut, dat nu pas bescheiden in Nederland wordt uitgebracht, teleurstelt. 4, 3, 2 was stilistisch streng en emotioneel verpletterend, deze film uit 2002 is losser en lichter. In Occident worden drie verhalen verweven die zich alle drie afspelen op het niveau van de ploeteraars in het prille post-Ceausescu-tijdperk. Occident. Regie: Cristian Mungiu. scene uit de film Occident (2002) FOTO: Filmmuseum Filmmuseum

Filmmuseum Amsterdam

Wie van de Roemeense regisseur Cristian Mungiu hetzelfde verwacht als van zijn 4 maanden, 3 weken en 2 dagen, komt bij Occident bedrogen uit. Maar dat wil niet zeggen dat Mungiu’s speelfilmdebuut, dat nu pas bescheiden in Nederland wordt uitgebracht, teleurstelt. 4, 3, 2 was stilistisch streng en emotioneel verpletterend, deze film uit 2002 is losser en lichter. In Occident worden drie verhalen verweven die zich alle drie afspelen op het niveau van de ploeteraars in het prille post-Ceausescu-tijdperk.

Occident. Regie: Cristian Mungiu.