ING nu ook boos op de Rabobank

Behalve Fortis is nu ook ING boos op de Rabobank. Bij de presentatie van de halfjaarcijfers, woensdag, was financieel bestuurder Bert Bruggink Rabo kritisch over de manier van rapporteren door andere banken. Hij noemde ING als voorbeeld van een bank die niet volledig transparant was geweest over de mate waarin die bank had geleden onder de kredietcrisis. Alles bij elkaar zou ING volgens hem 10 miljard euro aan afboekingen hebben gedaan op het eigen vermogen. Op het eerste gezicht vermeldde ING bij de publicatie van haar halfjaarcijfers twee weken geleden alleen de 2,6 miljard euro aan afboekingen die direct aan de kredietcrisis zijn gerelateerd. „Die 10 miljard staat ergens verstopt in de bijlagen van het persbericht”, zei Bruggink. Rabobank zelf vermeldde woensdag al haar afboekingen op de beleggingsportefeuille (788 miljoen euro), al dan niet gerelateerd aan de kredietcrisis.

Een woordvoerder van ING laat weten dat „wíj nooit commentaar zullen geven op resultaten van andere partijen.” ING zegt volledig en transparant gerapporteerd te hebben.