Gustav

Gustav santa domingo. De tropische storm Gustav heeft 23 dodelijke slachtoffers gemaakt in de Dominicaanse Republiek en in Haïti. Op de foto begraven familie en vrienden een van de slachtoffers in Santa Domingo, de hoofdstad van de Dominicaanse Republiek. Verwacht werd dat de storm vannacht het eiland Jamaica zou bereiken. Maandag komt Gustav waarschijnlijk aan bij de zuidkust van de Verenigde Staten. Gustav had gisteren al hoge windsnelheden en zal zich boven het warme water van de Golf van Mexico mogelijk ontwikkelen tot een flinke orkaan. Oliemaatschappijen in de Golf van Mexico hebben het personeel op de vierduizend boorplatforms geëvacueerd. Het Internationale Energie Agentschap heeft beloofd oliereserves aan te wenden als installaties beschadigd raken en de productie in de regio terugloopt. De olie werd weer duurder door berichten over de storm en haalde een prijs van 120 dollar per vat. In New Orleans, Louisiana is inmiddels de noodtoestand uitgeroepen en de National Guard in paraatheid gebracht. De stad werd vier jaar geleden grotendeels verwoest door orkaan Katrina. New Orleans bereidt zich voor op een evacuatie voor het geval Gustav inderdaad in de richting van de stad komt. Foto AP / Ramon Espinosa Relatives and residents attend the burial of one of the victims of a landslide caused by Hurricane Gustav in Santo Domingo, Wednesday, Aug. 27, 2008. Authorities said that eight people died, including two infants, in the landslide triggered by Hurricane Gustav. (AP Photo/Ramon Espinosa)
Gustav santa domingo. De tropische storm Gustav heeft 23 dodelijke slachtoffers gemaakt in de Dominicaanse Republiek en in Haïti. Op de foto begraven familie en vrienden een van de slachtoffers in Santa Domingo, de hoofdstad van de Dominicaanse Republiek. Verwacht werd dat de storm vannacht het eiland Jamaica zou bereiken. Maandag komt Gustav waarschijnlijk aan bij de zuidkust van de Verenigde Staten. Gustav had gisteren al hoge windsnelheden en zal zich boven het warme water van de Golf van Mexico mogelijk ontwikkelen tot een flinke orkaan. Oliemaatschappijen in de Golf van Mexico hebben het personeel op de vierduizend boorplatforms geëvacueerd. Het Internationale Energie Agentschap heeft beloofd oliereserves aan te wenden als installaties beschadigd raken en de productie in de regio terugloopt. De olie werd weer duurder door berichten over de storm en haalde een prijs van 120 dollar per vat. In New Orleans, Louisiana is inmiddels de noodtoestand uitgeroepen en de National Guard in paraatheid gebracht. De stad werd vier jaar geleden grotendeels verwoest door orkaan Katrina. New Orleans bereidt zich voor op een evacuatie voor het geval Gustav inderdaad in de richting van de stad komt. Foto AP / Ramon Espinosa Relatives and residents attend the burial of one of the victims of a landslide caused by Hurricane Gustav in Santo Domingo, Wednesday, Aug. 27, 2008. Authorities said that eight people died, including two infants, in the landslide triggered by Hurricane Gustav. (AP Photo/Ramon Espinosa) Associated Press

De tropische storm Gustav heeft 23 dodelijke slachtoffers gemaakt in de Dominicaanse Republiek en in Haïti. Op de foto begraven familie en vrienden een van de slachtoffers in Santa Domingo, de hoofdstad van de Dominicaanse Republiek.

Verwacht werd dat de storm vannacht het eiland Jamaica zou bereiken. Maandag komt Gustav waarschijnlijk aan bij de zuidkust van de Verenigde Staten.

Gustav had gisteren al hoge windsnelheden en zal zich boven het warme water van de Golf van Mexico mogelijk ontwikkelen tot een flinke orkaan.

Oliemaatschappijen in de Golf van Mexico hebben het personeel op de vierduizend boorplatforms geëvacueerd. Het Internationale Energie Agentschap heeft beloofd oliereserves aan te wenden als installaties beschadigd raken en de productie in de regio terugloopt. De olie werd weer duurder door berichten over de storm en haalde een prijs van 120 dollar per vat.

In New Orleans, Louisiana is inmiddels de noodtoestand uitgeroepen en de National Guard in paraatheid gebracht. De stad werd vier jaar geleden grotendeels verwoest door orkaan Katrina. New Orleans bereidt zich voor op een evacuatie voor het geval Gustav inderdaad in de richting van de stad komt.