Groot-Brittannië

Groot-Brittannië Londen Ter viering van de overdracht van de Olympische vlag naar Londen voor 2012, afgelopen zondag, is in de Nationale Portret Galerie een expositie met spectaculaire foto’s en schilderijen van de bekendste Britse sporters zoals Dame Kelly Holmes en Amir Khan. Sommige wonnen eerdere olympische en paralympische medailles en anderen werden geschilderd tijdens de training voor de spelen van deze zomer. Een portret van David Beckham toont de voetballer slapend na een oefening, er zijn tekeningen van Sir Steve Redgrave en een film die de bewegingen laat zien van zwemmer Duncan Goodhew als hij het water induikt. Tegelijkertijd is in de National Portrait Gallery t/m 14 september de 29ste BP Portret prijs met 55 van de 1.727 inschrijvingen van nieuwe en beroemde, nationale en internationale kunstenaars. T/m 1 jan 09, Sporting Lives: Contemporary Portraits of Athletes and Olympians, National Portrait Gallery, St Martin's Place, Londen WC2, ma t/m woe, zat en zon 10:00-18:00u, do en vrij 10:00-21:00u, 004420 7306 0055 & www.npg.org.uk Londen De Engelse kunstenaar Simon Patterson laat zich inspireren door systemen en methodes. Patterson was genomineerd voor de Turner prijs in 1996 en hij werkt veel met kaarten en informatiesysteme. Zijn overzichtsexpositie in het Maritiem Museum laat De Grote Beer zien, een persoonlijke versie van de beroemde kaart van de Londense ondergrondse met namen van filosofen en filmsterren in plaats van stationsnamen. Ook onderzocht Patterson de zee en de sterren en onze pogingen om dat in kaart te brengen. T/m 26 oct, Simon Patterson: The Undersea World and Other Stories: The National Maritime Museum, Greenwich, Londen, 004420 8858 4422 & www.nmm.ac.uk En verder T/m 12 oct, Richard Hamilton, Inverleith House, Royal Botanic Garden Edinburgh, 20A Inverleith Row, Edinburgh, 0044 131 552 7171 & www.rbge.org.uk. British boxer Amir Khan, celebrates after he beat Michael Gomez in their commonwealth lightweight title fight at the National Indoor Arena, Birmingham, England. Saturday, June 21, 2008. (AP Photo/Simon Dawson) Associated Press

Londen

Ter viering van de overdracht van de Olympische vlag naar Londen voor 2012, afgelopen zondag, is in de Nationale Portret Galerie een expositie met spectaculaire foto’s en schilderijen van de bekendste Britse sporters zoals Dame Kelly Holmes en Amir Khan. Sommige wonnen eerdere olympische en paralympische medailles en anderen werden geschilderd tijdens de training voor de spelen van deze zomer. Een portret van David Beckham toont de voetballer slapend na een oefening, er zijn tekeningen van Sir Steve Redgrave en een film die de bewegingen laat zien van zwemmer Duncan Goodhew als hij het water induikt. Tegelijkertijd is in de National Portrait Gallery t/m 14 september de 29ste BP Portret prijs met 55 van de 1.727 inschrijvingen van nieuwe en beroemde, nationale en internationale kunstenaars.

T/m 1 jan 09, Sporting Lives: Contemporary Portraits of Athletes and Olympians, National Portrait Gallery, St Martin's Place, Londen WC2, ma t/m woe, zat en zon 10:00-18:00u, do en vrij 10:00-21:00u, 004420 7306 0055 & www.npg.org.uk

Londen

De Engelse kunstenaar Simon Patterson laat zich inspireren door systemen en methodes. Patterson was genomineerd voor de Turner prijs in 1996 en hij werkt veel met kaarten en informatiesysteme. Zijn overzichtsexpositie in het Maritiem Museum laat De Grote Beer zien, een persoonlijke versie van de beroemde kaart van de Londense ondergrondse met namen van filosofen en filmsterren in plaats van stationsnamen. Ook onderzocht Patterson de zee en de sterren en onze pogingen om dat in kaart te brengen.

T/m 26 oct, Simon Patterson: The Undersea World and Other Stories: The National Maritime Museum, Greenwich, Londen, 004420 8858 4422 & www.nmm.ac.uk

En verder

T/m 12 oct, Richard Hamilton, Inverleith House, Royal Botanic Garden Edinburgh, 20A Inverleith Row, Edinburgh, 0044 131 552 7171 & www.rbge.org.uk.