Gergjev Festival: Hemel en Aarde

Gergjev Festival: Hemel en Aarde Rotterdam Op 25 mei nam Valery Gergjev afscheid als chef-dirigent van het Rotterdams Philharmonisch Orkest, op 6 september is hij terug in de Rotterdamse Doelen voor zijn dertiende Gergjev Festival. Festivalthema is ‘Hemel en Aarde’. Opmerkelijk: de Europese première van de opera De gebroeders Karamazov van Smelkov: Christus keert terug op aarde en wordt gearresteerd door de inquisitie. Gergjevs opvolger Yannick Nézet-Séguin dirigeert de Missa Solemnis van Beethoven. Gergjev Festival: 6 t/m 13 sept. Inl www.gergievfestival.nl De russische dirigent Valery Gergjev geeft een openbare masterclass aan drie jonge dirigenten,geselecteerd door het Rotterdams Philharmonisch Orkest: Ivo Meinen, London Symphony Ochestra:Michael Francis en Mariinsky Theater:Gavriel Heine.foto VINCENT MENTZEL/NRCH==F/C==Rotterdam, 6 september 2007 Mentzel, Vincent

Rotterdam

Op 25 mei nam Valery Gergjev afscheid als chef-dirigent van het Rotterdams Philharmonisch Orkest, op 6 september is hij terug in de Rotterdamse Doelen voor zijn dertiende Gergjev Festival.

Festivalthema is ‘Hemel en Aarde’. Opmerkelijk: de Europese première van de opera De gebroeders Karamazov van Smelkov: Christus keert terug op aarde en wordt gearresteerd door de inquisitie. Gergjevs opvolger Yannick Nézet-Séguin dirigeert de Missa Solemnis van Beethoven.

Gergjev Festival: 6 t/m 13 sept. Inl www.gergievfestival.nl