Frankrijk

Frankrijk Perpignan Dit jaar viert het prestigieuze internationale foto-journalistiek festival Visa pour l’Image dat in het ZuidFranse Perpignan wordt gehouden zijn 20ste verjaardag. Het is in de eerste plaats een geëngageerd festival. De onderwerpen, meer nog dan de foto’s, spreken voor zichzelf. Het festival wil het geweten van de toeschouwer wakker schudden. Er zijn dertig exposities, verspreid over het gezellige stadje, maar ook lezingen, ontmoetingen en prijsuitreikingen waaronder de ‘Grand Prix Care International du reportage Humanitiare’. Een greep uit het programma: Afghanistan, une paix fragile door Paula Bronstein/Getty Images; La diaspora irakienne door Paolo Pellegrin/Magnum Photos voor Vanity Fair. 30 aug t/m 14 sep, 1 t/m 7 sept professionele week, www.visapourlimage.com. , 0033-468623800. Parijs Op de expositie Les racines ont des feuilles maakt de grote Franse landschaparchitect Pascal Cribier (1953) aan de hand van foto’s en films een virtuele wandeling door de tuinen die hij gedurende zijn 25 jarige carrière ontwierp: van Mougins t/m Polynesië via de Jardin des Tuileries. Hij filmde de tuinen en deze worden op grote, op de grond geplaatste schermen geprojecteerd. Om zijn uitspraken over de essentiële rol van de natuur te ondersteunen, ontwierp hij bovendien een spectaculaire installatie, gemaakt van echte wortels, die het onzichtbare gedeelte van monumentale notenbomen en berken toont. T/m 28 sept in de Espace EDF Electra, 6, rue Récamier, dag beh ma 12-19u, 0033-153632345. En verder Festival Opéra des rues van 5 t/m 7 sept op meerdere plekken in het 12de en 13de arrondissement van Parijs, www.operadesrues.com; Festival Jazz à la Villette van 2 t/m 14 sept in de grande Halle van La Villette te Parijs www.jazzalavillette.com; Festival Classique au vert t/m 21 sept Parc Florale de Paris in Bois de Vincennes, www.classiqueauvert2008.com

Perpignan

Dit jaar viert het prestigieuze internationale foto-journalistiek festival Visa pour l’Image dat in het ZuidFranse Perpignan wordt gehouden zijn 20ste verjaardag. Het is in de eerste plaats een geëngageerd festival. De onderwerpen, meer nog dan de foto’s, spreken voor zichzelf. Het festival wil het geweten van de toeschouwer wakker schudden. Er zijn dertig exposities, verspreid over het gezellige stadje, maar ook lezingen, ontmoetingen en prijsuitreikingen waaronder de ‘Grand Prix Care International du reportage Humanitiare’. Een greep uit het programma: Afghanistan, une paix fragile door Paula Bronstein/Getty Images; La diaspora irakienne door Paolo Pellegrin/Magnum Photos voor Vanity Fair.

30 aug t/m 14 sep, 1 t/m 7 sept professionele week, www.visapourlimage.com. , 0033-468623800.

Parijs

Op de expositie Les racines ont des feuilles maakt de grote Franse landschaparchitect Pascal Cribier (1953) aan de hand van foto’s en films een virtuele wandeling door de tuinen die hij gedurende zijn 25 jarige carrière ontwierp: van Mougins t/m Polynesië via de Jardin des Tuileries. Hij filmde de tuinen en deze worden op grote, op de grond geplaatste schermen geprojecteerd.

Om zijn uitspraken over de essentiële rol van de natuur te ondersteunen, ontwierp hij bovendien een spectaculaire installatie, gemaakt van echte wortels, die het onzichtbare gedeelte van monumentale notenbomen en berken toont.

T/m 28 sept in de Espace EDF Electra, 6, rue Récamier, dag beh ma 12-19u, 0033-153632345.

En verder

Festival Opéra des rues van 5 t/m 7 sept op meerdere plekken in het 12de en 13de arrondissement van Parijs, www.operadesrues.com; Festival Jazz à la Villette van 2 t/m 14 sept in de grande Halle van La Villette te Parijs www.jazzalavillette.com; Festival Classique au vert t/m 21 sept Parc Florale de Paris in Bois de Vincennes, www.classiqueauvert2008.com