een weekeinde vol sport

Loting UEFA Cup, Eurosport, vrijdag 13.00 uur

Vandaag is de loting voor de eerste ronde van de UEFA Cup. De wedstrijden zijn op 18 september en 2 oktober. Wie worden de tegenstanders van Ajax, Feyenoord, FC Twente, SC Heerenveen en NEC?

UEFA Super Cup, RTL 7, vrijdag 20.30 uur

De jaarlijkse voetbalwedstrijd tussen de winnaar van de Champions League, Manchester United, en de UEFA Cup-winnaar, Zenit St. Petersburg. De wedstrijd word gespeeld in Monaco. Vorig jaar won AC Milan de beker. Wordt Edwin van der Sar met Manchester United de nieuwe winnaar of gaat Dick Advocaat er met de prijs vandoor?

Samenvatting eredivisie, Ned. 1, zondag 19.00 uur

De eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen in de eredivisie gaat vanavond in het Gelredome tussen Vitesse en FC Groningen. Ajax gaat morgen op bezoek bij Willem II, PSV speelt ’s middag al tegen Utrecht. Zondag ontvangt nieuwkomer Volendam SC Heerenveen en ADO Den Haag, eveneens gepromoveerd uit de eerste divisie, mag naar Rotterdam voor het duel met Sparta. Feyenoord begint uit tegen Heracles Almelo. Zie ook multimedia, pagina 24 en 25.

Match of the Day, BBC 1, zaterdag 23.25 uur

In Engeland hebben ze al twee competitierondes erop zitten. Chelsea en Liverpool zijn de enige twee voetbalclubs met zes punten en gaan aan de leiding. Chelsea krijgt morgen bezoek van Tottenham Hotspur, Liverpool speelt uit tegen Aston Villa. Arsenal treft Newcastle United.

Tennis US Open, Eurosport, vrij-zon dagelijks 17.30-08.45 uur

De US Open kent tot nu toe weinig verrassingen. Door het tijdsverschil zijn de meeste tennispartijen helaas ’s nachts, maar ze zijn wel live te zien op Eurosport.

Kijk voor de speelschema’s op www.usopen.org

NK beachvolleybal, Scheveningen, vrij-zon

Het is dit weekeinde perfect weer om naar het NK beachvolleybal in Scheveningen te gaan. De wedstrijden worden gespeeld in en rondom het Hommerson Beachstadion, bij het Noorderhavenhoofd. Vandaag zijn de voorrondes. De finale van de vrouwen is morgen om 18.30 uur, die van de mannen is zondag om 17.30 uur.

Voor meer info kijk op nkbeachvolleybal.nl