Dunya en Desie inzending Oscar

De speelfilm Dunya en Desie van regisseur Dana Nechushtan wordt de Nederlandse inzending voor de beste niet-Engelstalige film bij de Oscars. De hoofdrollen worden gespeeld door Eva van de Wijdeven en Maryam Hassouni (die eerder een Amerikaanse Emmy Award kreeg voor haar rol in de film Offers).

Dunya en Desie draait in Nederland nog in de bioscoop en is al aan een aantal buitenlandse distributeurs verkocht. De film gaat over twee hartsvriendinnen uit Amsterdam-Noord. Dunya en Desie begon als een tv-serie bij de publieke omroep. Ook de korte film Het gaat om Zand van Joost van Ginkel en de animatiefilm Phantom of the Cinema van Erik van Schaaik worden ingezonden voor een Oscar in hun categorie. De inzendingen zijn gekozen door mensen uit de filmwereld. (ANP)

Bekijk de trailer van de film Dunya en Desie via nrcnext.nl/kunst