Duitsland

Duitsland Oldenburg Een sigaret bungelt uit haar mond en haar wangen zijn opgeblazen: de Bordeelbazin van schilder Otto Dix ziet er ruig uit. Bij een tentoonstelling in Oldenburg hangt het portret tussen ander expressionistisch werk. Van Max Beckmann, Georg Grosz, Erich Heckel, Käthe Kollwitz en nog meer kunstenaars. Onder de titel Expressionismus – Auftakt zur Moderne in der Grossstadt worden restaurants en bars, dierentuinen en circussen, winkelstraten en promenades getoond – maar ook naargeestige arbeiderswijken of bedelende oorlogsinvaliden. De grote stad Berlijn staat in het middelpunt. Van 31 aug t/m 16 nov in het Horst Janssen-Museum, Am Stadtmuseum 4-8, Oldenburg. Inl 0049-331235289 en www.horst-janssen-museum.de. Bad Homburg De Britse beeldhouwer David Nash hoort bij de voorhoede van de land art. Omgevallen bomen uit de hele wereld bewerkt hij met zagen en bijlen. Uit de massieve stammen tovert hij de geometrische basisvormen als kubus, kegel en piramide maar ook archetypes als boot, troon en kruis. Verder onderwerpt Nash zijn beelden aan vuur, zodat het oorspronkelijke materiaal in een minerale stof verandert. In Bad Homburg toont hij de serie die als reactie op de terroristische in New York ontstond. T/m 26 okt in het Sinclair Haus, Löwengasse 15, Bad Homburg. Info: 0049-61721712-120 en www.altana-kulturstiftung.de. En verder Museumsuferfest, kleinkunst, muziek, vuurwerk en exposities met rondleidingen t/m 31 aug a.d. Main in Frankfurt: www.museumsuferfest-frankfurt.de; concert Staatskapelle Bebelplatz Berlijn (31 aug): www.staatsoper-berlin.de; transNaturale, festival met performances, films & concerten t/m 31 aug aan Dresdener meer: www.sachsen-tour.de; Mark Rothko, Kunsthalle Hamburg. T/m 14 sept www.hamburger-kunsthalle.de & 0049-40428 31300
Duitsland Oldenburg Een sigaret bungelt uit haar mond en haar wangen zijn opgeblazen: de Bordeelbazin van schilder Otto Dix ziet er ruig uit. Bij een tentoonstelling in Oldenburg hangt het portret tussen ander expressionistisch werk. Van Max Beckmann, Georg Grosz, Erich Heckel, Käthe Kollwitz en nog meer kunstenaars. Onder de titel Expressionismus – Auftakt zur Moderne in der Grossstadt worden restaurants en bars, dierentuinen en circussen, winkelstraten en promenades getoond – maar ook naargeestige arbeiderswijken of bedelende oorlogsinvaliden. De grote stad Berlijn staat in het middelpunt. Van 31 aug t/m 16 nov in het Horst Janssen-Museum, Am Stadtmuseum 4-8, Oldenburg. Inl 0049-331235289 en www.horst-janssen-museum.de. Bad Homburg De Britse beeldhouwer David Nash hoort bij de voorhoede van de land art. Omgevallen bomen uit de hele wereld bewerkt hij met zagen en bijlen. Uit de massieve stammen tovert hij de geometrische basisvormen als kubus, kegel en piramide maar ook archetypes als boot, troon en kruis. Verder onderwerpt Nash zijn beelden aan vuur, zodat het oorspronkelijke materiaal in een minerale stof verandert. In Bad Homburg toont hij de serie die als reactie op de terroristische in New York ontstond. T/m 26 okt in het Sinclair Haus, Löwengasse 15, Bad Homburg. Info: 0049-61721712-120 en www.altana-kulturstiftung.de. En verder Museumsuferfest, kleinkunst, muziek, vuurwerk en exposities met rondleidingen t/m 31 aug a.d. Main in Frankfurt: www.museumsuferfest-frankfurt.de; concert Staatskapelle Bebelplatz Berlijn (31 aug): www.staatsoper-berlin.de; transNaturale, festival met performances, films & concerten t/m 31 aug aan Dresdener meer: www.sachsen-tour.de; Mark Rothko, Kunsthalle Hamburg. T/m 14 sept www.hamburger-kunsthalle.de & 0049-40428 31300

Oldenburg

Een sigaret bungelt uit haar mond en haar wangen zijn opgeblazen: de Bordeelbazin van schilder Otto Dix ziet er ruig uit. Bij een tentoonstelling in Oldenburg hangt het portret tussen ander expressionistisch werk. Van Max Beckmann, Georg Grosz, Erich Heckel, Käthe Kollwitz en nog meer kunstenaars. Onder de titel Expressionismus – Auftakt zur Moderne in der Grossstadt worden restaurants en bars, dierentuinen en circussen, winkelstraten en promenades getoond – maar ook naargeestige arbeiderswijken of bedelende oorlogsinvaliden. De grote stad Berlijn staat in het middelpunt. Van 31 aug t/m 16 nov in het Horst Janssen-Museum, Am Stadtmuseum 4-8, Oldenburg. Inl 0049-331235289 en www.horst-janssen-museum.de.

Bad Homburg

De Britse beeldhouwer David Nash hoort bij de voorhoede van de land art. Omgevallen bomen uit de hele wereld bewerkt hij met zagen en bijlen. Uit de massieve stammen tovert hij de geometrische basisvormen als kubus, kegel en piramide maar ook archetypes als boot, troon en kruis. Verder onderwerpt Nash zijn beelden aan vuur, zodat het oorspronkelijke materiaal in een minerale stof verandert. In Bad Homburg toont hij de serie die als reactie op de terroristische in New York ontstond.

T/m 26 okt in het Sinclair Haus, Löwengasse 15, Bad Homburg. Info: 0049-61721712-120 en www.altana-kulturstiftung.de.

En verder

Museumsuferfest, kleinkunst, muziek, vuurwerk en exposities met rondleidingen t/m 31 aug a.d. Main in Frankfurt: www.museumsuferfest-frankfurt.de; concert Staatskapelle Bebelplatz Berlijn (31 aug): www.staatsoper-berlin.de; transNaturale, festival met performances, films & concerten t/m 31 aug aan Dresdener meer: www.sachsen-tour.de; Mark Rothko, Kunsthalle Hamburg. T/m 14 sept www.hamburger-kunsthalle.de & 0049-40428 31300