De slaapkamer van Little Boots

Klaar voor een nieuwe hype? Maak kennis met Little Boots. Een peroxideblond meisje met hippe kleertjes, een aardige stem en een voorliefde voor elektronische speeltjes. Little Boots is eigenlijk Victoria Hesketh, tot voor kort de frontvrouw van het Britse indiemeisjesbandje Dead Disco. Tot voor kort, want afgelopen jaar ruilde het meisje uit Blackpool zonder pardon haar bandgenootjes in voor een synthesizer en een vaag apparaatje dat geluid en licht produceert (voor de gadgetfreak: dit apparaatje is vierkant, heeft een ledscherm, heet de Tenori-on en is het nieuwste muziekinstrument van Yamaha dat iets doet met loops en kan functioneren als sequencer).

Dat Little Boots met haar powerpop iets losmaakt in Engeland, blijkt uit de vele media-aandacht die de Britse genereert. Haar MySpace-fotoalbum staat vol tijdschriftknipsels die de muzikant stuk voor stuk de hemel in prijzen als de nieuwste discoqueen. En het groot aantal viewings dat haar homevideo’s – ze plaatst met enige regelmaat in haar slaapkamer opgenomen filmpjes – op YouTube krijgen. Daarbij had Little Boots afgelopen jaar in haar thuisland een underground dansvloerhit met het door Hot Chips Joe Goddard geproduceerde Stuck on Repeat.

Momenteel maakt Little Boots in Los Angeles haar eerste album, dat begin volgend jaar moet verschijnen. Maar tot die tijd doet Boots alles wat ze kan om de buzz levende te houden. Ze draait plaatjes door heel Europa. Houdt actief een blog bij. Zit op MySpace en Facebook. En maakt zo vaak als ze kan met haar synthesizer en Tenori-on een nieuw filmpje voor YouTube.

www.myspace.com/littlebootsmusic, www.littlebootsmusic.co.uk, www.youtube.com/user/littlebootsvideos

    • Anke Meijer