Aanklacht FBI na lekken songs

Een Amerikaanse blogger die er van wordt verdacht niet eerder uitgebrachte nummers van Guns N’ Roses op internet te hebben gelekt, is woensdagmiddag door de FBI in Los Angeles gearresteerd. De 27-jarige Kevin Cogill streamde afgelopen juni negen nummers van het langverwachte nieuwe album, Chinese Democracy, van de Amerikaanse rockband op zijn blog. Nummers die hij naar eigen zeggen van een anonieme bron had ontvangen. Nadat zijn server bezweken was onder het groot aantal bezoekers én hij een telefoontje had gekregen vanuit het Guns N’ Roses-kamp, haalde hij ze – vrijwillig – weer weg. Toch is de blogger in beschuldiging gesteld van het verspreiden van niet eerder uitgebracht, auteursrechtelijk beschermd materiaal, sinds 2005 een strafbaar feit. Cogill moet 17 september in de rechtzaal verschijnen. (NRC)

Volg de aangeklaagde blogger op zijn site antiquiet.com