5 DANSEN Voltt Loves Summer

Met uitzicht over het IJ

Voltt Loves Summer

Zaterdag 30-08, NDSM-terrein Amsterdam-Noord. Entree 26,75 euro www.voltt.com

Op het NDSM-terrein in Amsterdam Noord vindt zaterdag voor de derde keer Voltt Loves Summer plaats. Een stadsfestival met grote namen uit de house en techno scene, maar ook met ruimte voor intimiteit. Restaurant Noorderlicht wordt bijvoorbeeld voor het eerst bij het festival betrokken met de zogenoemde Huiskamer Stage. „Mensen kunnen daar picknicken en relaxt rondhangen onder het genot van heerlijk lome tunes”, zegt organisator en dj Bart Skils.

Voltt Loves Summer wil kleinschalig blijven en heeft de afgelopen jaren een gestage groei doorgemaakt, zonder agressieve mediacampagnes. Er is naast de Huiskamer Stage rondom Noorderlicht één hoofdpodium met een uitgekiende muzikale programmering. ‘s Middags is er ruimte voor experimentele en uitdagende muziek en richting de avond wordt het steeds meer dansbaar.

Vooral de locatie is bijzonder, met het uitzicht over het IJ. „Een mooi moment en een aanrader is de ondergaande zon die achter het centraal station wegzakt”, aldus Skils.

De programmering is zeer divers. Naast publiekstrekkers als Carl Craig en Adam Beyer staat de zeer experimentele live act Pole en Andy Stott op het programma. De Voltt-feesten in Paradiso zijn de afgelopen jaren populair geworden en er komt een breed publiek af. Skils: „De nadruk ligt op diepe techno, maar op het festival wordt ook geflirt met stijlen en genres als dub en elektronica. Ik programmeer het festival naar mijn eigen smaak.”

Voor het eerst vindt het festival op zaterdag plaats en niet op de zondag na Mystery Land zoals de voorgaande edities. „Augustus heeft dit jaar en volgend jaar vijf zaterdagen, daar hebben we op ingespeeld”. De afterparty is in Paradiso en menig artiest zal mee verhuizen naar de poptempel om het feest al dansend vervolg te geven.

Robbert Weij

    • Robbert Weij